Napok óta lázban tartja az amerikai közvéleményt egy ötéves kisfiú esete, akit múlt vasárnap biciklizés közben lőttek fejbe. Az észak-karolinai Wilson városában élő Cannon Hinnanttal a család néger szomszédja, Darius Sessoms végzett eddig ismeretlen okokból - írja a Magyar Nemzet.
A kisfiú édesapjával, Austin Hinnanttal szívszorító riportot közölt a CNN amerikai hírtelevízió helyi leányvállalata, a WRAL. Az apa beszámolója szerint éppen otthon tartózkodott, amikor a lövés eldördült, kifutott az utcára, hogy karjába emelje a sérült gyermeket, miközben torka szakadtából kiabált segítségért. – Valaki segítsen megmenteni a fiamat! – kiáltottam,
s amikor felnéztem, a szomszédunkat, Darius Sessomst láttam, ahogy fegyverrel a kezében, ingerülten őrjöngve áll az udvarában. Néztem őt, miközben magamhoz öleltem a fiamat, s éreztem, hogy elönt a düh, de képtelen voltam otthagyni a fiamat. Csak Cannonnal akartam lenni
– fogalmazott a megtört férfi. A kisfiút azonnal egy közeli kórházba szállították, de már nem tudták megmenteni az életét.
Zoom
A küszöbmajom és ártatlan áldozata - a Magyar Nemzet szerint egyébként az elkövető származását az amerikai média próbálta elhallgatni, de (különösen az USA-beli körözési fotók és elkövetői adatok nyilvánossága tekintetében) a kormánylap ezen állítása csupán álhír
A rendőrséget Hinnant menyasszonya riasztotta, és bár Sessoms elmenekült a helyszínről, a wilsoni rendőrség egy közeli utcában megtalálta a gyilkos fegyvert, nem sokkal később pedig a húszas évei közepén járó elkövetőt is előállították.
Frissítés: hát persze hogy nem lett országos botrány az esetből
Az esetről csak a helyi televízió számolt be. A CNN, az MSNBC, az ABC és a CBS mélyen hallgatott erről, csupán a Fox számolt be róla országos szinten. Főleg az alternatív portáloknak, valamint a közösségi oldalakon (Twitter stb.) serénykedő jobboldali embereknek köszönhető, hogy a hír eljutott a nagyközönséghez.
Például Paul Joseph Watson beütötte a meggyilkolt kisfiú, Cannon Hinnant nevét az MSNBC keresőjébe, és az semmilyen találatot nem adott ki.
Minden tapasztalt ember tudja, hogy ha fordított faji felállás lett volna, azaz egy fehér férfi lőtt volna szándékosan fejbe egy fekete kisfiút, akkor a fősodratú média éjjel-nappal csak azzal foglalkozott volna, rasszizmust óbégatva.
Általában véve a média fajjal kapcsolatos manipulációját jól mutatja a ballib The Daily Beast két szalagcíme. Amikor a feketét akarják beállítani áldozatnak, akkor mindig leírják, hogy a támadó fehér, az áldozat pedig fekete. Ezzel ellentétben amikor a támadó fekete, az áldozat fehér, akkor a fajt nem említik meg. Így tehát az egyik esetben fehér nőről írnak, aki Michiganben fegyvert fogott egy fekete nőre és lányára, viszont a másik esetben csupán észak-karolinai férfiról írnak, aki lelőtt egy 5 éves fiút. (Széljegyzet: a michigani esetben egy fekete nő és a lánya addig provokált hőbörögve egy fehér párt, amíg végül a fehér nő elvesztette a türelmét, és fegyvert fogott a néger nőre. Jelenleg a fehér pár eljárás alatt áll.)
A gyilkosság 2020. augusztus 9-én, vasárnap du. 5:30 körül történt. A szomszédok állítása szerint az elkövető még pénteken együtt vacsorázott Hinnant apjával, Austinnal, valamint vasárnap még korábban átment a házukhoz. A gyilkosság indítékát még keresik, de egy családtag szerint a kisfiú „bűne” az volt, hogy bebiciklizett az elkövető udvarára. A gyilkosságnak tanúja volt a kisfiúval játszó két nővére, akik 7 és 8 évesek.
A gyilkos többszörösen büntetett előéletű. 2016 márciusában tűzfegyver eltulajdonításának bűntettében, 2016 áprilisában kábító hatású anyag tárolása vétségében, 2016 novemberében marihuána birtoklásának bűntettében találták bűnösnek. Próbára bocsátását 2017-ben kétszer visszavonták, amiért külön-külön három hónap szabadságvesztést kapott. Bírósági iratok szerint a gyilkosnak két folyamatban lévő ügye van járműben, lakóhelyen vagy otthon kábító hatású anyag tárolása bűntette miatt.
Mindeközben egyes baloldali férgek ünneplik a kisfiú halálát, mert szerintük megérdemelte azt „fehér privilégiuma” miatt...
Zoom
(Hidra - Kuruc.info)