„Embertelen, megalázó és felháborító módon bánt velem a férjem!" – vallja Lita Grey (†87), Charlie Chaplin (†88) egykori felesége a válóperes keresetében, amely most került elő.
– Amerikai személytől kaptuk a 88 éves papírokat, aki egy Los Angeles-i széf tartalmának kiürítésekor jutott hozzájuk – nyilatkozta a Daily Newsnak John Cabello, a brit Parade Antiques vezetője, aki 15 ezer fontot, azaz hatmillió forintot vár a Lita Grey hagyatékából származó a dokumentumért.

Ő is egy Charlie, a felesége pedig egy naiva
„A férjem arra is kényszerített, hogy részt vegyek egy édeshármasban vele, és egy másik nővel" – emlékezett a néhai Mrs. Chaplin a megsárgult jegyzőkönyvben, amelyben kifejti, a híres komikus olyan perverz szexuális játékokra is kötelezte, amelyek Kaliforniában akkoriban illegálisak voltak. „Egy alkalommal azt kiabálta: minden házaspár csinál ilyesmiket. A feleségem vagy! Azt kell tenned, amit akarok tőled!" – idézte fel az asszony.
Az 1927-es válóper idején annyi szivárgott ki, hogy Chaplin perverz dolgokat művelt a nejével, de szegény "sztár" már ettől idegösszeroppanás közeli állapotba került.
Zoom
Lita a válóper idején 19 éves volt, de ez nem sokkolta a közvéleményt, mert Chaplin első felesége, Mildred Harris (†42) is épphogy 16 esztendős volt, amikor elvette, majd a gyermekük a születése után három nappal meghalt.
Chaplin ezután ejtette teherbe a 15 éves Litát, aki visszautasította a magzatgyilkosságot. Titokban léptek frigyre Mexikóban, Chaplin így elkerülte a botrányt és a kiskorú megrontásáért járó 30 éves börtönt.
(Blikk nyomán)