A Magyar Gárda körüli csótány-gyurcsány-féle felfordulás kapcsán megjegyzendő, hogy a magyarországi zsidó kormánynak nem a Magyar Gárda, hanem a Romániában évek óta létező Új Jobboldal nevû soviniszta (némelyek nácinak mondják, de a nácik körében a fehér nemzetek közti sovinizmus ismeretlen fogalom), állami és román egyházi támogatású szervezet miatt kellene aggódnia. Ám mivel kormányunk nem magyar, érthető, ha az antimagyar román szélsőségesek nem aggasztják.





Legutóbbi akciójukról így tudósít a helyi sajtó:

Szórólapos mozgalom

A Székelyföld mindig román föld volt, és az is marad! Csatlakozz a magyar szeparatizmus ellen, a nemzeti egységért vívott harcunkhoz! — az Új Jobboldal mozgalom felhívását röplapokon terjesztik, többek között Brassóban, ahol parkoló, elsősorban Kovászna megyei rendszámú gépkocsik szélvédőjére tûzik fel.

Az indoklás: ne hagyjuk, hogy egyesek kényük-kedvük szerint szétszabdalják országunkat, mutassuk meg mindenkinek, mit jelent az egységes nemzetállam, hogy elődeink szenvedései ne váljanak hiábavalóvá. A szórólapon a mozgalom honlapjának címe is olvasható (www.nouadreapta.org), amelyről megismerhetjük a nyíltan soviniszta szervezet céljait.

Előkelő helyen szerepel az elnemzetlenítés folyamatát ,,elszenvedő" Hargita és Kovászna megyei románok helyzetének rendezése. A 2000-ben alakult szervezet évente megemlékezik Corneliu Zelea Codreanuról, a Vasgárda atyjáról, idén megünnepelte a román legionárius mozgalom 80. évfordulóját, a magyarországi Kárpátia együttes kolozsvári koncertje után büntetőjogi feljelentést tett az Erdélyi Magyar Ifjak szervezete ellen az alkotmány megsértésének vádjával.

Tavaly március 15-én Bukarestben Székelyföld autonómiája ellen tüntettek. 2005-ben ellentüntetést szerveztek a Bolyai Egyetemet követelő magyar egyetemistákkal szemben, tiltakoztak a Kovászna megyei magyar prefektus ellen, Trianon-felvonulást tartottak, és akkor is tiltakoztak a székelyföldi autonómia ellen.

(Háromszék)


Kapcsolódó

Nagyromán fröcsögés és feljelentés a Kárpátia koncert kolozsvári szervezői ellen
Meddő székelypárti szavazáskampány









































Alább található a Zelea Codreanu, a Vasgárda vezetőjének (lusta történészeink miatt kénytelenek voltunk a tájékozatlanabbak kedvéért a talmudista Wikipediából linkelni) emlékére rendezett 2005-ös és 2006-os felvonulás, egy saját magukról, maguk által készített "videoklip", valamint két hozzuk közel álló zenekar felemelő videoklipje.

Kuruc.info - olvasók