LA STAMPA
lastampa.it

Az olasz csendőrség különleges egysége megrohamozta Róma egyik nomád telepét, és ott egymillió euró összegű javakat foglalt le, valamint a tábort kiürítette, számol be róla a torinói lap. Mint kiderült, a volt Jugoszláviából érkezett „nincstelenek” milliomosok voltak. Nem egynek lakása, nagy teljesítményű kocsija volt, és huszonhat bankszámlával is rendelkeztek. Róma „neofasiszta” polgármestere kijelentette: a jövőben mindenkit kitelepítenek ezekből a táborokból, akik nem tartják be a törvényeket.

INTERPRESS
ips.org

A nemzetközi hírügynökség az ENSZ-ből jelenti: Miguel d’Escoto Brockmann atya, az ENSZ közgyűlésének elnöke „politikai bombát robbantott” a múlt héten azzal, hogy kertelés nélkül kijelentette: „amit a palesztin néppel tesznek, az az apartheid visszataszító politikájának egy változata”. Egy magas beosztásban lévő ENSZ-diplomata azt mondta az IPS hírügynökségnek, hogy „emlékezetem szerint ilyen keményen a nyilvánosság előtt még senki sem bírálta Izraelt”. D’Escoto beszédében hozzátette: az elmúlt hatvan évben 800 000 palesztint űztek el otthonából és tették menekültté.” Gabriela Salev izraeli ENSZ-nagykövet d’Escotót „Izrael-gyűlölőnek” nevezte. Az Egyesült Államokban született D’Escoto atya jövő szeptemberig marad a közgyűlés elnöke. A New York-i Columbia Egyetem újságíró iskoláján végzett. A hatvanas évek elején szentelték a Maryknoll misszionárius rend papjának. Jelenleg a nicaraguai kormány külpolitikai tanácsadója.

FINANCIAL TIMES

ft.com

A globális pénzügyi lap szerint a Perzsa-öböl országai csupán felszíni „sérülésekkel” vészelik majd át a pénzügyi válságot. Szaúd-Arábia költségvetése csak 51 dollár hordónkénti olajár, az Egyesült Arab Emírségeké még 36 dolláros hordónkénti olajár alatt veszteséges.
(Lovas - MN)