A Sláger Rádió vásárolja meg a Class FM-et, jelentették be hétfőn az érintettek.
A Class FM vezérigazgatója, Turi Árpád azt közölte: május 17-én száz százalékos tulajdonrészt szerzett a rádiót működtető Advenio Zrt-ben a Sláger Rádió Zrt. és a Marquard Media Hungary. A felek a tranzakciót bejelentették a Médiahatóságnak. Sem a vevő, sem az eladó nem nyilatkozott a vételárról, csupán annyi hangzott el, hogy a piaci helyzetnek megfelelő árat fizettek érte. A Sláger részéről Michael McNutt, az igazgatóságának elnöke hozzátette, hogy tisztában vannak azzal, az országos frekvencia novemberben lejár.
Amennyiben esetleg a Sláger nem tudja a frekvencia megújítását elérni, akkor immár másodszor kerülhet a szabályzók miatt ki az éterből az általuk üzemeltetett rádióadó. Mint emlékezetes, a 2000-es években a Danubius mellett a Sláger volt a másik országos kereskedelmi rádiócsatorna, a hallgatók – a közszolgálati rádiók mellett – őket hallgatták leginkább.
A Sláger és a Danubius is egyszerre szűnt meg 2009-ben, miután elbuktak a frekvenciapályázaton. A Danubius frekvenciáját végül a Class FM kapta meg, a Sláger helyén pedig a Neo FM szólt egészen addig, amíg el nem adták a pénzügyi problémákkal küszködő rádiót. A Neo 2012-es megszűnése után a Class egyedüliként maradt országos kereskedelmi adóként a piacon. Ugyanakkor az elmúlt hónapokban több olyan jel is volt, amely azt sejtette, hogy a Simicska Lajos érdekköréhez köthető rádióadótól az év végén elveszik a frekvenciát.
Érdekesség egyébként, hogy a Sláger nevet a múlt év végén a korábban Juventusra hallgató rádió kezdte használni. A csatorna a zenei kínálatát is módosította és a hatóság is engedélyezte a névváltást, amely így Sláger FM lett.
A mai sajtótájékoztatón a Class vezetője azt mondta, hogy a Sláger Rádió Zrt. 12 éven át működtette itthon a legsikeresebb rádiót. Túri Árpád maga is sok éven át dolgozott a csatornánál, amely akkoriban 2,2 milliós hallgatottsággal büszkélkedhetett. Ezzel szemben a Class mostani hallgatottsága még ennél is erősebb, 2,8 milliós, legfőbb versenytársuknak a Petőfit tartják. A szakember úgy vélekedett, a Class FM jó tulajdonoshoz került.
Michael McNutt azt is leszögezte, hogy nem terveznek komoly változásokat, az adó profilja megmarad. Ami a munkatársakat illeti, véleménye szerint profi csapat állt össze, akik többnyire korábban valamelyik nagy kereskedelmi rádiónál voltak.
Újságírói kérdésre McNutt azt nyilatkozta, hogy a hallgatókra kívánnak fókuszálni, nem szeretnének politikai szerepet vállalni, és ő sem keresi a kormányzati szereplőket.
(Mfor.hu nyomán)