A Jobbik elnöke szerint, bár indokolt és jogos az LMP pénteki akciója, hiteltelen és nem az ország valódi problémáival foglalkozik.

Vona Gábor pénteki sajtótájékoztatóján úgy fogalmazott: Gyurcsány Ferenc "lenyúlta a show-t", és a tüntetés akkor lett hiteltelen, amikor "a szemkilövető, hazudozó, nemzetáruló Gyurcsány megjelent az emberek között és eljátszotta, hogy ő most meg akarja védeni a demokráciát".
Vona Gábor leszögezte azt is: bár a kormánypártok elmúlt másfél évi parlamenti tevékenysége méltatlan, és felháborító a "házszabály semmibe vétele, az országgyűlési működés cinikus kihasználása és a kétharmaddal való rendszeres visszaélés" miatt, és így az LMP-s pénteki megmozdulásának "van helye és indoka", de ez a demonstráció nem az ország valódi problémáival foglalkozik. A Jobbik elnöke szerint ugyanis a parlamenti működés problémái "huszadrangúak" azzal szemben, hogy az ország egyébként a csőd felé tart.
Vona Gábor elmondta: azért is hiteltelen az LMP akciója, mert "az LMP is azon pártok közé tartozott, amelyek nemzetközi gazdasági kérdésekben az ország érdekeivel szemben politizáltak és bizonyos értelemben szinte üdvözölték az IMF Magyarországra érkezését".
Az MSZP parlamentből való kivonulásával kapcsolatban Vona Gábor elmondta: szerinte ez "emeli az Országgyűlés tekintélyét" és reméli, hogy a jövőben sem szoknak le erről.
(MTI)