Először is köszönöm az értem tanúsított kiállást, nagyon jól esett. Olyan jól sikerült, hogy a rabok az Aradiban hallgatva a rádiót már készülődni kezdtek, hogy kiszabadulnak. Tényleg nagyon megindító volt, és sokan hoztak személyes áldozatot az ügyért (rendőrségi előállítás, eljárás alá vonás stb.), remélem meg tudom szolgálni a bátorságukat.

Az elfogásom kapcsán szárnyra kelt összeesküvés elméletekkel kapcsolatban a következőket tudom elmondani:

Higgyétek el, semmit nem szerettem volna jobban, mint aznap köztetek lenni, sőt úgy terveztem, ha elég sokan összeverődünk és lelkes rendszerváltó hangulat lesz, le is leplezem magam előttetek, és mindent egy lapra teszek fel.

Rettenetesen készültem. Több szempontnak is meg akartam aznap felelni (városban mozgás, rendezvényen részvétel inkognitóban, esetleges oszlatás során való jelenlét), mindegyikre volt elképzelésem. A paróka egy kísérletezés volt, ami a JOBBIK tüntetés résztvevői között már nem vált be – nagyon elütött a stílus a közönségétől (sokan pont azt hihették, hogy mondjuk külföldi érdeklődőnek álcázott rendőr vagyok) –, ezért elhagytam a Vörösmarty teret és épp alkalmas helyet kerestem egy kis „átalakulásra”, amikor egy civil ruhás rendőr brigád igazoltatott és felismert. Ennyi. Nem volt itt semmiféle időzítés, így alakult és kész. S hogy miért nem kaptak el hat hónapon át? Mert ez alatt nem hibáztam, most meg igen. Ezért pedig csak magamat vádolhatom. Ne haragudjatok, ha ezzel csalódást okoztam nektek. De lehet, hogy a sors akarta pont így, mert egyébként „orbánosan” langyos lett volna az ünnep.

Vannak emberek, akik nem képesek felfogni, hogy a valóság nem olyan bonyolult. Persze mindenki próbál tervezgetni, de a nagy része improvizálás, a hatalom meg a mi részünkről is. Az ilyen emberek általában azok, akik a konkrét tettek kockázatának vállalása helyett, inkább a kockázatmentesebb „agytornát” választják, és saját tessze-tosszaságuk igazolására összeesküvés elméleteket szülnek. Erről ennyit.

A továbbiak tekintetében pedig egyáltalán nem vagyok csüggedt. A nemzeti elkötelezettségű tömeg bizonyította, hogy nem lehet megfélemlíteni. A FIDESZre is sokan mentek ki, és az igazi kemény hazafiak is megmutatták, hogy kiállnak egymásért. Talán ennek köszönhető, hogy lebontják a kordont a Kossuth téren és, hogy velem szemben is jobbnak látták csak házi őrizetet elrendelni. Ami a legfontosabb, hogy most már nem lehet a szellemet a palackba visszagyömöszölni. Nem lehet az Árpád-sávos zászlónkat összehajtatni és visszatetetni velünk a polcra. Nincs többé kompromisszum az országvesztőkkel. Vagy ők, vagy mi, de valakinek el kell bukni!

Szeretném, ha megértenétek engem. Én már évek óta következetesen küzdök egy új rendszerváltásért. Sőt többért, egy egész korszakváltásért. Nem látom értelmét újabb rossz félmegoldásoknak, ezért is nem veszek részt semmilyen pártalakításban. Mert a pártoknak sem látom semmi hasznát. Nem kívánok most részletesen belemenni, újévi üzenetemben már kifejtettem ebbéli nézeteimet. Az alkotmányos rend erőszakos megdöntésére való készülődéssel vádolnak. De milyen alkotmányos rend? Hiszen én pont azt szeretnék! Most viszont csak alkotmány nélküli rendetlenséget látok. Lopást, csalást, harácsolást, országkiárusítást.

Teljesen új szemléletre van szükség! Vissza kell térni gyökereinkhez. Fel kell éleszteni hagyományainkat, a legősibbeket is a kultúrától a közéletig. Örömmel látom, hogy a radikális változások szelleme megérintette a fiatalságunk egy részét. Pont rájuk van szükség, egy bátrabb, kurucosabb új nemzedékre, amely leváltja a rendszerváltás korrupt és enervált generációját.
Budaházy György