2020. november 26., csütörtök, Virág napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:34 Orbán: Magyarország nettó 4,1 milliárd eurót kap az EU-tól, és a többségében német cégek 6 milliárd eurót visznek ki évente az országból22:16 Meghosszabbítják a korlátozásokat Németországban22:03 BKK: minden jármű forgalomba állt Budapesten21:30 Folyosón, sátorban kötik oxigénre a súlyos koronavírusos betegeket Bukarestben21:17 Azért mondott le a holland euroszkeptikus párt elnöke, mert kiderült, hogy az ifjúsági tagozat nem a zsidó- és ratyikedvelő fiatalok gyűjtőhelye21:03 Irán mintegy 40 millió adag oltóanyag beszerzését tervezi20:46 Lavrov: Moszkva kész kielégíteni Bagdad minden haditechnikai igényét20:15 A dél-európai tagállamok elégedetlenek az EB migrációs tervével, mert nem tartalmazza a sáskák kötelező szétosztását19:58 Buzibefogadó társadalmat akar teremteni az EU - a "szivárványcsaládok" elismerését is kötelezővé tennék19:36 Az orosz főügyészség Varsóhoz fordult a Kaczynski fivérek telefonbeszélgetésének leiratáért - a lengyel külügy szerint provokáció19:18 Izraelben arra készülnek, hogy Trump a hivatali idejének lejárta előtt megtámadja Iránt19:13 Morawiecki elutasította az EB-elnök javaslatát a költségvetési feltételrendszer bírósági vizsgálatára19:11 A kínai elnök is gratulált Bidennek19:04 Nem a bokorban találta, saját csecsemőjüket vitte kórházba egy apa Szolnokon18:49 Meseország félidőben
24 óra legolvasottabbjai

Külföld :: :: Hozzászólások

Lefoglalta az FBI Biden fiának laptopját

Az FBI birtokába került állítólag egy Hunter Bidenhez tartozó laptop, amely külföldi üzleti e-maileket, köztük ukrajnai és kínai kapcsolatokat tartalmaz – közölte a Fox News kedden.
A Fox News számára a két vezető közigazgatási tisztviselő információit a laptop és az e-mailek vizsgálatáról az FBI sem megerősíteni sem cáfolni nem volt hajlandó. A hírcsatorna ugyanakkor megtudta, hogy az FBI és az Igazságügyi Minisztérium illetékesei egyetértenek John Ratcliffe nemzeti hírszerzési igazgató azon értékelésével, miszerint a laptop nem egy orosz dezinformációs kampány része, amely a demokrata elnökjelölt, Joe Biden ellen irányulna.
Ratcliffe hétfőn azt mondta, hogy Hunter Biden laptopja és a rajta lévő e-mailek „nem részei valamiféle orosz dezinformációs kampánynak”, annak ellenére, hogy a Képviselőház hírszerzési bizottságának demokrata párti elnöke, a kaliforniai Adam Schiff ezt állította.
„Hadd fogalmazzak világosan: a hírszerző közösség nem hiszi el ezt, nincs olyan információ, amely ezt alátámasztaná” – mondta Ratcliffe. „Nem osztottunk meg semmilyen hírszerzési adatot sem Adam Schiffel sem a kongresszus bármely tagjával. Ez egyszerűen nem igaz” – tette hozzá, miközben egy másik magas rangú szövetségi rendvédelmi tisztviselő a Fox Newsnak azt állította: az e-mailek hitelesek.
Az FBI a szenátus belbiztonsági bizottsági elnökének, a republikánus Ron Johnsonnak írt levelében, mely Hunter Biden üzleti ügyeit, valamint a szóban forgó laptopot vizsgálja, kijelentette, hogy az irodának jelenleg nincs mit hozzáfűznie a Nemzeti Hírszerzési Igazgató október 19-i nyilvános nyilatkozatához a rendelkezésre álló újabb információk kapcsán.
Hunter Biden szóban forgó e-mailjeit először a New York Post szerezte meg, melyekből kiderült, hogy Hunter Biden apját, az akkori alelnököt bemutatta az ukrán Buriszma Holdings földgázipari cég felső vezetőjének azért, hogy az gyakoroljon ​​nyomást az ukrán kormányra Viktor Sokin ügyész eltávoláításáért, aki ekkor a társaság alapítója után nyomozott.
A Post nyomozásából kiderül, hogy Biden fia, Hunter kérésére 2015 áprilisában találkozott Vadim Pozsarszkij ügyvivővel Washingtonban. A találkozóról a Post szerint egy e-mailben tettek említést, amelyet Pozsarszkij küldött Hunter Bidennek 2015. április 17-én – egy évvel azután, hogy Hunter felvette pozícióját a Burisma igazgatóságában.
„Kedves Hunter, köszönöm, hogy meghívott DC-be, hogy lehetőséget teremtett, hogy megismerkedjek az apjával, és az együtt töltött kis időt. Valóság (Reality, így) megtiszteltetés és öröm” – olvasható az e-mailben.
Joe Biden kampánystábja a Fox News Sunday-nak azt állította, hogy a volt alelnöknek „soha nem volt találkozója” Pozsarszkijjal. Biden az e-mailek megjelenése előtt pedig többször azt állította, hogy „soha nem beszéltem a fiammal tengerentúli üzleti kapcsolatairól”. Hunter Biden üzleti kapcsolatai és a Buriszma igazgatóságában betöltött szerepe még Donald Trump 2019-es impeachment-eljárása kapcsán jelent meg.
Egy másik, 2017. május 13-i e-mail, amelyet a Fox News kapott, egy kínai energiavállalattal kötött üzleti megállapodás keretében hat ember számára szóló „jutalomcsomagokat” említ. Az e-mail Hunter Bident „elnök / alelnökként nevezi meg a CEFC-vel kötött megállapodás függvényében”. Ez egyértelműen a mára csődbe jutott CEFC China Energy Company-ra vonatkozik.
Az egyik e-mail tartalmaz egy megjegyzést, a „Nagyfiúra”, mely a Fox forrásai szerint a volt alelnökre vonatkozik.
Biden nem kommentálta ezt az e-mailt, illetve állítólagos részvételét a kínai energiaipari céggel folytatott esetleges megállapodásokban. Válaszként stábja nyilvánosságra hozta a volt alelnök adóbevallásait, amelyek nem tükröznek kínai befektetésekben való bármilyen részvételt.
A Fox News múlt héten kapott e-mailjeiből kiderült, hogy a Buriszma Holdings tanácsadója, Vadim Pozsarszkij 2014. május 12-én e-mailt küldött Hunter Bidennek, amelyben tanácsot kért arról, hogyan használhatná fel „befolyását egy üzenet továbbítására”. hagyja abba, amit a vállalat „politikai indíttatású cselekedeteknek” tekint.
"Sürgősen szükségünk van a tanácsára arra vonatkozóan, hogyan használhatná befolyását üzenet / jelzés továbbítására stb., hogy leállítsák az ellenünk folyó politikai indíttatású cselekedeteket” – írta Mikola Pozsarszkij.
A Fox News dokumentumai között szerepel egy olyan FBI-dokumentum, amely részletezi az iroda és John Paul Mac Isaac, a „The Mac Shop” tulajdonosának kapcsolatát, aki a laptop tartalmát jelentette a hatóságoknak. A dokumentum szerint Isaac idézést kapott 2019. december 9-én vallomástételre az amerikai delaware-i kerületi bíróság elé. Az egyik oldalon látható a birtokba vett laptop és merevlemez sorozatszáma is. Ezidáig az FBI és a Delaware-i bíróság irodája sem volt hajlandó nyilvánosan kommentálni a kialakult helyzetet.
(Fox - Mandiner)Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready