Miután a nyugati féltekén főleg héber kézben lévő bankok vezérei csődöt és válságot okoztak, veszteségeiket az adófizetőkre hárítják, Régi zsidó gyakorlat: a profitot maguknak privatizálják, a buktát az átlagpolgár nyakába államosítják. Szabad piaci versenyről papolnak, győzzőn a jobbik, hazudják, majd amikor szorul a kaftán, maguknak előjogot vindikálva vernyognak állami támogatásért. A bútorgyárat, tejüzemet és bármit, ami a cionista bankokkal szemben termel és értéket teremt, senki se menti meg, mi több, a kisebb bankokat, takarékszövetkezeteket, kevésbé izraelita cégeket is hagyják bedőlni. Így a zsidó óriásbankok szinte monopolhelyzetbe kerülnek, aminek következtében még gátlástalanabbul kopasztják meg a kisembert: egyoldalúan emelik a büntetőkamatokat, szerződést semmibe véve srófolják fel a törlesztőrészleteket. Az állami mentőcsomagból pedig gyakran továbbra is dőzsölnek. Nem aggódnak, azt hiszik, a végtelenségig pumpolható az állam és társadalom, de tévednek. Az általuk okozott válság végét egyáltalán nem látni, és egyáltalán nem biztos, hogy újabb ezermilliárdok akadnak zsidósegélyre. Az USA immár fejtetőig el van adósodva, például Dél-Kelet Ázsiának, amely nélkül a végső összeomlás csak rövid idő kérdése volna.
Kapcsolódó:
A globális pénzválság a bankoknál 900 Milliárd dolláros költséghez vezetett, ez 2010-ig 2,5 billió dollárra emelkedhet. A következőkben azokat a bankokat említjük meg, amelyeket a válság a legkomolyabban érintett. Gyakorlatilag az összes a „Global Playerek-hez” tartozik.
Németország
● Hypo Real Estate (HRE): Németország leginkább tönkrement bankja. Eddig szűken 100 milliárd euró állami „Likviditássegélyt” folyósítottak neki, ami annyira sok, hogy a Szövetségi Köztársaság történetében ez az első pénzügyi intézmény, amely „kényszerállamosítva” lett.
● Commerzbank/Dresdner Bank: A Dresdener Bankot a Commerzbank vette át. A két bank által igénybevett összeg 20 milliárd dollárt tesz ki. A bank beruházási részleget nagymértékben átszervezik, aminek következtében 1.500 dolgozó veszítheti el az állását.
● Deutsche Bank (Német Bank): Ez a pénzintézet a pénzügyi válság következtében 18 milliárd dollár nagyságú veszteséget könyvelhet el.
● IKB: A düsseldorfi bank költsége időközben 14,7 milliárd dollárra rúgott. 2008 ősztől a részvények többsége a pénzberuházó Lone Star tulajdonában van. Az előző főtulajdonos KfW, a Szövetség és a Bankszövetségek 10 milliárd eurót fektettek be, hogy megmentsék a bankot.
● BayernLB: A müncheni Hitelintézménynek átszámítva 9,1 milliárd dollár terhelése van.
USA
● Citigroup (Citibank): A világ valaha legnagyobb bankja 104,4 milliárd dollár terhet cipel. Csak a 45 milliárdnyi állami segítséggel menekült meg a bank a fizetésképtelenségtől.
● Wachovia: A banknak 77,4 milliárdos terhelése volt, és 2009 Januárjában az US nagybank, a Wells Fargo kebelezte be.
● Merrill Lynch: Ennek a banknak 63,7 milliárd dollár vesztesége volt, és saját magát képtelen volt megmenteni. 2008 Decemberében a Bank of America vette át.
● Bank of America: A gazdasági válság következtében a banki szektor valamikori vezetője 48,2 milliárdos nagyságú terhet hord.
● Washington Mutual: Ennek a banknak is 41,8 milliárd dolláros terhet kellet elkönyvelnie, a dolgozóik közül ezrek veszítették el az állásukat.
● Fannie Mae: Freddie Mac »nagy hugának« 38,8 milliárdos terhelése van. Az US lakáshitelt pénzelő banknak az elmúlt évben a rossz gazdálkodása miatt 50 milliárd dollár veszteséget kellett elkönyvelnie, természetesen ez a bank is hatalmas összegű, 45 milliárdos állami segélyben részesült.
● Freddie Mac: Az US második legnagyobb, lakáshiteleket folyósító bankjának a megterhelése 36,7 milliárd dollár volt. Az USA kormányának először 6,1 milliárd dollárnyi segélyt kellett adni. Az eddigi segélyek összege már több mint 50 milliárd dollár felett van.
● Lehman Brothers: A beruhási bank 26,5 milliárd dollár teherrel a vállán 2008. Szeptember 15-én tönkre ment. Végül a banknak 630 milliárdnyi tartozása volt, az US kormány ezt a bankot nem mentette meg, ami a gazdasági válság kitöréséhez vezetett.
● Morgan Stanley: Ennek a banknak a pénzügyi válság miatti megterhelése 21,2 milliárdnyi dollár.
● Wells Fargo: Ez a bank a 12,7 milliárd dollár megterheléssel még eddig elég jól megúszta.
● National City: A pénzügyi válság ezt a bankot 14 milliárd dollárral terhelte meg.
Nagy-Britannia
● HSBC: Európa legnagyobb bankjánál a tehertétel 54,4 milliárd dollár.
● Lloyds Bank: A brit kormány részvénye ebben a bankban 43 százalék. A bank megterhelése 35,7 milliárd dollárra rúg. Egy év alatt a tőzsdei értékének a 75 százalékát veszítette el.
● Barclays: A bank 30,1 milliárd dollár veszteség ellenére is a legnagyobb részben átvette a tönkrement amerikai beruházási bank ügyleteit.
Skócia
● Royal Bank of Scotland (RBS): Ez a nagy hagyományokkal rendelkező büszke intézmény 38,5 milliárd euró megterhelést mutat. A részvények 70 százaléka időközben az állam kezébe ment át.
Spanyolország
● Banco Santander: A spanyol nagybanknak 16,2 milliárd dollár a terhelése.
● Banco Bilbao Vizcaya Argentaria (BBVA): Az országosan legnagyobb spanyol óriásnak eddig 8,1 milliárd dollár megterhelése van.
Franciaország
● BNP Paribas: Franciaország legnagyobb bankjának a megterhelése 12,9 milliárd dollár.
● Crédit Agricole: A bank a 8,6 milliárdnyi hiánnyal a válságot aránylag jól megúszta.
● Société Générale: A bank saját adatai szerint eddig 6,9 milliárd dollárnyi terhelése van.
Olaszország
● Intesa Sanpaolo: Az olasz intézménynek eddig 7,1 milliárdnyi tehertétellel kellett megküzdenie.
Hollandia
● ING: A bankot a pénzügyi válság milliárdos nagyságban terhelte meg, a pontos számokról eddig még nem állnak rendelkezésre az adatok Röviddel ezelőtt az ING-nél azt ismertették, hogy a holland biztosítási ügyleteket át akarják rendezni. Az elkövetkező három évben 800 állást szüntetnek meg.
Svájc
● UBS: A svájci nagybank a kockázatos fogadásokban, az Investment-Banking üzletben elszámolta magát és ezért 54,2 milliárdnyi terheléssel bűnhődött.
● Credit Suisse: Az UBS versenytársa a válságból jobban jött ki, de ennek ellenére 16,9 milliárdos terhelése van.
(Kuruc.info - Szent Korona Rádió nyomán)