Párizsban egy pályaudvaron összecsapásokra került sor még vasárnap rendőrök és többtucatnyi fekete-afrikai migránshátterű tüntető között. Ez utóbbiak előtte egy fiatal színesbőrű múlt hónapbeli [2017. novemberi] halála kapcsán való tüntetésen vettek részt. Ez utóbbi állítólag röviddel őrizetbe vétele után halt meg. A tüntetők azzal a gyanúval élnek, hogy a rendőrök részéről való erőszak alkalmazása lehet a halál oka.
A rendőrség paprikasprayt vetett be a demonstrálók ellen, akik „igazságot” követeltek, valamint a párizsi Gare du Nord pályaudvaron fenyegető módon közelítettek a rendőrökhöz. Végül a rendőrség a demonstrálókat az épületből kiszorította, ahol a tüntetés tovább folyt. Massar D., akinek teljes nevét jogi okokból nem tették ismertté, meghalt, miután egy hétig komában feküdt. A rendőrség általi, Gare du Nordon való, november 9-i őrizetbe vétele során állítólag szívinfarktust kapott.
Massar D. állítólag kameruni származású fiatal spanyol volt. [Kb. mint ahogyan Ahmed svéd, Mickey pedig ló – a fordító.] A halál pontos oka, valamint hogy mi vezetett ehhez, még mindig médiaspekuláció tárgya. Egy rendőrjárőr őrizetbe vette a fiatalembert, mert azzal gyanúsították, hogy a pályaudvaron kábítószert árul. Ezelőtt állítólag egy rövid üldözés esett meg. Amikor a biztonsági erők a gyanúsítottat elfogták, ez utóbbi állítólag rosszul érezte magát.
A „20 Minuten” napilap egy forrása szerint a gyanúsított „30 zacskó cracket” köpött ki, melyeket lenyelt, hogy azokat elrejtse. Amikor a mentőszolgálat megérkezett, szívmegállást állapítottak meg. Egy másik újság szerint a mentőszolgálat két további tasakot szedett ki a gyomrából.
A tüntetés szervezői egy nyilatkozatban azt mondták, hogy Massar D. a legfiatalabb tagja „annak a nem fehér férfiak hosszú listájának”, akiket a francia rendőrség ölt meg.
Aktivisták és családtagok azt vetik a bevetési erők szemére, hogy Massar mellkasára együttesen erős nyomást fejtettek ki, hogy ez utóbbit köpésre vegyék rá. Ez okozta a szívmegállást. Elméletük szerint ez a nyomás fulladáshoz vezetett.
„A célunk nem az, hogy a rendőrséget vádoljuk, hanem hogy elmondjuk, hogy nincs okunk arra, hogy higgyünk nekik, és hogy mi minden alkalommal, amikor ők közülünk egyet megölnek, amikor kezeik között meghalunk, arra kényszerülünk, hogy az igazságról és az igazságosságról gondoskodjunk”, mondta Franco Lollia, a „Négerfóbia-ellenes Brigád” szóvivője.
A német felirathoz kérjük, kapcsolja be a Youtube-on a feliratfunkciót.
Hidra - Kuruc.info