Bezár!
2021. május 17., hétfő, Paszkál napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:21 Normalitáspárti ajándék a "homo-, transz- és bifóbia" elleni világnapra: kúriai ítélettel sikerült távol tartani az Andrássy úttól a deviáns menetet22:01 Bokszer, ásó, bozótvágó - a szokásos cigány nézeteltérés-rendezés Encs-Fügödön21:52 Az elmúlt húsz év legsúlyosabb ciklonjára készülnek Indiában21:21 Gyurcsány a feleségét dicsérte a szektatévében20:57 A Duna jege alá belőtt zsidók helyett elektromos rollereket hoznak fel a búvárok20:38 Az örmény kormányfő szerint nő a feszültség a határon, az azeri elnök állítja: minden a legnagyobb rendben20:16 Olaszországban június 21-től eltörlik az éjszakai kijárási tilalmat20:05 Palkovics: a diákváros és a Fudan Egyetem is megépül - Karácsony "különösen" nem így látja19:32 Úgy tűnik, Schobert kifogyott a kövérpukkasztó kijelentésekből - ő is előállt azzal, hogy "a nácik megölték a nagyszüleit"19:08 A Fidesz és az egyik cigányuk gondoskodott arról, hogy ez a nap se teljen el holokausztozás nélkül a parlamentben18:31 Országgyűlési gittegylet biztatja a zsidókat a mészárlás folytatására - Jakab is tagja a "Magyar"-Izraeli Baráti Csoportnak18:21 Mégsem volt ez annyira piszok nehéz: a DK Rambója mögé is beállt a parízerkirály18:06 Holokausztos érzékenységet sértett a német futballelnök, távoznia kellett17:57 Hamarosan az AP is antiszemita lesz: független vizsgálatot követelnek a gázai toronyház lerombolása ügyében17:38 Horvátországban enyhítések jöhetnek június 1-jétől
24 óra legolvasottabbjai

Koronavírus :: :: Hozzászólások

EB-szóvivő: a tagországok dönthetnek úgy, hogy nem ismernek el egyes vakcinákat a beoltási igazolvány esetében

Amennyiben egy uniós tagálamnak kétségei vetődnek fel egyik vagy másik oltóanyag hatékonyságával kapcsolatban, lehetősége lesz arra, hogy ne ismerje el az adott vakcinát a beoltottságot igazoló tanúsítvány esetében - közölte Eric Mamer, az Európai Bizottság vezető szóvivője a brüsszeli testület sajtótájékoztatóján kedden.
Zoom
A Magyarországon elérhető összes vakcina (AstraZeneca, Moderna, Szputnyik V A és B, Sinopharm, Pfizer-BioNTech) felhasznált, üres üvegei Soós Zoltán nyíregyházi háziorvosi rendelőjében 2021. április 1-jén (fotó: MTI/Balázs Attila)
Eric Mamer kérdésre válaszolva hangsúlyozta, a brüsszeli testület az oltási igazolványokkal összefüggésben az Európai Gyógyszerügynökség (EMA) által uniós alkalmazásra javasolt vakcinákkal való beoltottságot igazoló tanúsítványok automatikus elfogadását javasolta.
Kifejtette: az uniós oltási portfólióban nem szereplő vakcinákkal kapcsolatban a tagállamok döntésén múlik, hogy elfogadják-e vagy sem az EMA által nem jóváhagyott oltásokat. Ugyanakkor el kell kerülniük mindenfajta hátrányos megkülönböztetést az uniós és az uniós országokon kívüli beoltottak szemben - figyelmeztetett Mamer.
Stefan De Keersmaecker, az Európai Bizottság illetékes szóvivője szintén kérdésre válaszolva azt közölte, az Európai Bizottság nem mond, illetve nem tud véleményt mondani a kínai vakcináról, azt azonban az uniós oltóanyag-stratégiával összefüggésben a kezdetektől hangsúlyozza, hogy alapvetően fontos a vakcinák biztonságának és hatékonyságának garantálása.
"Az Európai Bizottság mindig is ragaszkodott ahhoz, hogy az uniós oltóanyag-portfólióban megtalálható valamennyi vakcina átmenjen az Európai Gyógyszerügynökség vizsgálatán a rendkívül fontos biztonsági és hatékonysági megfelelés érdekében" - fogalmazott.
A kínai vakcina nem része az uniós vakcina-portfóliónak, a tagállamok azonban tárgyalhatnak és szerződést köthetnek az uniós oltóanyag startégián kívül eső oltóanyagok beszerzéséről. Ez esetben azonban a vakcinával felvetőt probléma esetén minden felelősséget az adott tagállamnak kell viselnie - tette hozzá.
Az Európai Bizottság eddig a Johnson & Johnson (400 millió adag), a BioNTech-Pfizer (600 millió adag), a Moderna (460 millió adag), az AstraZeneca (400 millió adag), a CureVac (405 millió adag) és a Sanofi-GSK (300 millió adag) vállalatokkal írt alá szerződést vakcinabeszerzésről.
(MTI)



Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2021 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready