Izrael célzott légicsapással megölte pénteken a Hezbollah libanoni síita milícia egyik vezetőjét Bejrút déli részén mind egy jeruzsálemi bejelentés, mind libanoni közlések szerint. /Bővített hír./
Az izraeli hadsereg bejelentette, hogy Ibrahim Akilt, a milícia műveleti parancsnokát vették célba. Meg nem nevezett libanoni biztonsági források megerősítették, hogy őt érte a támadás, de vele együtt meghalt a Hezbollah elit egységének, a Radvánnak több tagja is, ugyanis együtt tanácskoztak.
A légitámadásban a libanoni egészségügyi minisztérium közlése szerint legkevesebb nyolcan életüket vesztették, és 59-en megsebesültek. Helyi hírügynökségek arról számoltak be, hogy egy gyerek is van az áldozatok között.
A Reuters hírügynökség helyi tudósítói azt írták, hogy a légicsapás idején harci gépek zaját hallották a levegőből Bejrút felett.
Ibrahim Akil a Hezbollah mozgalom alapító tagja volt, és többnyire a szervezet katonai szárnyában vállalt szerepet. Az Egyesült Államok hétmillió dolláros nyomravezetői díjat tűzött ki a fejére, Izrael pedig már a 1990-es évek elején megpróbálta megölni. Bejrúti források szerint Akilt éppen péntek délelőtt engedték ki a kórházból, miután megsebesült a távközlési eszközök szintén Izraelnek tulajdonított, összehangolt keddi és szerdai felrobbantásában.
(MTI)