Oroszországot aggasztják a Közel-Keleten várható következmények, miután Izrael likvidálta Jahja esz-Szinvárt, a Hamász politikai irodájának vezetőjét - jelentette ki Dmitrij Peszkov orosz elnöki szóvivő pénteken újságíróknak.
"A legfontosabbak számunkra a békés lakosságra gyakorolt következmények, amelyeket megfigyelhetünk. Jelentős aggodalmaink vannak ezzel kapcsolatban" - felelte az arra vonatkozó kérdésre, hogy a Kreml miként reagált az izraeli akcióra.
"A humanitárius katasztrófa, amely mind a Gázai övezetben, mind Libanonban megfigyelhető, komoly aggodalom tárgya számunkra" - tette hozzá.
Azzal kapcsolatban, hogy a Hamász-vezető megölését online közvetítették, a szóvivő hangoztatta, hogy a média minden nap közvetít ilyet, ilyen a technológia fejlettségi szintje.
Mihail Bogdanov orosz külügyminiszter-helyettes a RIA Novosztyi hírügynökségnek nyilatkozva úgy vélekedett, hogy Szinvár likvidálása valószínűleg nem gyakorol majd befolyást a helyzetre.
"Nem először történnek ilyen drámai események. Mindig találnak cserét, és már találtak is. Úgy tudom, hogy Háled Mesál, aki Iszmail Haníje előtt a Hamászt vezette, most ismét a Hamász élére áll" - mondta.
(MTI nyomán)