/Bővített hír./
Idén is megrendezésre kerül a Mi Hazánk Mozgalom évértékelő nagygyűlése. A rendezvény a már megszokott módon, Novák Előd levezető elnök köszöntőjével indul, a Himnusz eléneklése után pedig a párt nemzetközi szövetségeseié a szó. Ezúttal a bolgár bajtársak mellett Svédországból is üzentek a nemzeti mozgalomnak. A kulturális programokat egy díjátadó követi, majd dr. Garbai László, a Magyar Energetikai Társaság tiszteletbeli elnöke mond beszédet. Végül pedig a Mi Hazánk elnökéjé, Toroczkai Lászlóé a szó. A Magyar Jelen összefoglalója.
A Szózat, illetve a Székely Himnusz közös eléneklésével a rendezvény véget ért.
16:12 A Mi Hazánk frakcióvezetője beszéde összegzéseként a Virradat program fő elemeit hangsúlyozta, melyek megvalósítása nélkül szerinte nem lehet felvirágoztatni Magyarországot.
16:06 A pártelnök kiemelkedő nemzetstratégiai kérdésnek nevezte az oktatás helyzetét. Károsnak tartja, hogy bizonyos erők rátelepedtek a tanárok jogos elégedetlenségére, az egyik legfőbb problémáról azonban egyáltalán nem esik szó, melynek megoldása nélkül aligha lesz minőségi oktatás Magyarországon.
Ott nem lehet tanítani, ahol már lassan a tanárt is megverik
– magyarázta. Ezt pedig csakis szegregációval lehet orvosolni.
16:04 Hazánk nemzetgazdaságával kapcsolatban Toroczkai elmondta, kiemelt figyelmet kellene fordítani hazánk vízgazdaságára. Ezen felül a zöldenergiát is támogatni kell, de a paksi bővítést is. A Mi Hazánknak e téren is van feladata, hiszen a Fidesz szavak szintjén már építi Paks II-t, de a gyakorlatban “egy kapavágás nem történt”.
Zoom
Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és frakcióvezetője beszédet mond a párt évértékelő rendezvényén Budapesten, a Hotel Barában 2023. január 28-án. MTI/Soós Lajos
15:54 A Fidesz-kormányra rátérve kijelentette: az elmúlt hónapok egyértelműen megmutatták, mi is a gazdaságpolitikájuk. Ez pedig nem más, mint a külföldi vendégmunkásokkal termelni a nagy multiknak, miközben a magyar dolgozók Nyugatra kényszerülnek. A Fidesz ugyanis “nem gondolkozik magyar munkaerőben”.
Ezzel szemben egy Mi Hazánk kormány esetén a külföldi multi csak akkor jöhetne Magyarországra, ha vállalja, hogy magyarokat foglalkoztat, akiket tisztességesen meg is fizet. Ugyanazokkal a feltételekkel jöhetne ide és működhetne, mint egy magyar vállalkozás.
15:48 A belpolitikára rátérve kiemelte: a Mi Hazánk továbbra is tartja magát azon ígéretéhez, miszerint minden támogat, ami a nemzet érdeke. Ezért, “ha a kormány végre olyat tesz, ami a haza javát szolgálja, azt támogatni fogjuk” – mondta.
A balliberális koalícióval kapcsolatban megjegyezte, “úgy szerencsétlenek, ahogy vannak”. Ami az esetükben mégis említésre érdemes, hogy nem csak az Amerikai Egyesült Államokból, de Svájcból is rengeteg pénzt kaptak. A pártelnök szerint ez egyértelmű bizonyítéka annak, hogy ezen pártok nem magyar érdekeket szolgálnak, csupán “kitartottjai a disznófejű nagyuraknak”.
Aki rájuk szavaz, a megszállásunkra és a teljes gyarmattá süllyesztésünkre szavaz
– szögezte le.
15:47 Az európai politikára kitérve elárulta, a szövetségépítés nagyon jó ütemben halad, a jövő évi EP-választások után akár egy önálló, nemzeti érdekeket képviselő frakció létrehozására is lehet esély.
15:45 Toroczkai kitért Dnyipro polgármesterének üzenetére is, aki szerint az “Ural mögül előmászott nép ne pofázzon”.
Mi magyarok a legszebb lovakon bemasírozva szereztük ezt a hazát. Nem füstös szobákban, alkukkal
– üzente.
15:38 A pártelnök szerint van még egy nagyon fontos dolga pártjának: el kell érni, hogy a kormány változtasson külpolitikáján. Ha ez nem sikerül, akkor le kell rántani a leplet Orbán Viktorról.
Ukrajna nem a senki földje, hanem a BlackRock földje. Ukrajnát már eladták
– jelentette ki. A megállapodást Zelenszkij személyesen írta alá Washingtonban, és erről Orbánnak is tudnia kell. A pártelnök szerint éppen ezért Orbán Viktor átver minket, mikor a senki földjének nevezi Ukrajnát, hiszen neki is tudnia kell, ki az ukrán föld új tulajdonosa.
Szerinte téved mindenki, aki úgy gondolja, hogy Oroszországot a saját földjén le lehet győzni. Ez pedig a mentalitásukból fakad. Ez a mentalitás pedig a háborút nagyon hosszúvá teszi, hiszen jelen esetben két orosz mentalitású nép harcol egymás ellen.
15:34 Toroczkai László szerint a Mi Hazánk egyik legfontosabb szerepe 2023-ban az lesz, hogy felnyissa a világ népeinek szemét. Meg kell értetni velük, kinek az érdeke a háború. Meg kell értetni velük, hogy a kép nem fekete-fehér. A háború pedig nem az oroszokról és az ukránokról szól, hanem valami jóval többről.
Svédország és Finnország NATO-csatlakozását a pártelnök igen kockázatosnak tartja, hiszen egy határincidens könnyen világháborúba torkollhat. Ezért kell megakadályozni Svédország és Finnország NATO-hoz csatolását. “Sok lehetetlennek ítélt küldetésünk sikert ért már el” – emlékeztetett.
15:30 A Mi Hazánk frakcióvezetője ezt követően tett egy “brüsszeli kitérőt”. “Vérgőzös, vért és háborút akaró hangulat van az Európai Tanács politikusok között” – jelentette ki. “Nem véletlen, hogy éppen Magyarország, Németország és Bulgária az, mely országok népei nem akarnak háborút, hiszen mi vagyunk azokat, akiket már kétszer legyőztek. Akiket megpróbáltak megsemmisíteni és kiherélni, de ez sem volt nekik elég” – tette hozzá. Ezért is fontos a béke, hiszen egy harmadik világháború atomháborút jelent.
15:27 “Bármilyen nehéz most, és bármilyen nehéz idők is állnak előttünk, sose feledjétek el őseinket, akik mindig túléltek, mindig kitartottak, és a legnehezebb időkben minden magyar katona mosolyogva indult harcba” – emlékeztetett a pártelnök saját nagyapja példán keresztül.
15:23 Toroczkai egy fényképet mutatott a Don-kanyarban elesett nagyapjáról, melyet “szimbolikusnak” nevezett. Több pontot kiemelt ezzel kapcsolatban, többek között a magyar alkotmányosságot, mely 1945-ben gyakorlatilag megszűnt, és azóta sem állt helyre. A fotó ráadásul nem messze készült a mai Dombaszkhoz, mely város környékén ma is lövészárkokat ásnak.
15:16 A pártelnök szerint isteni csodának lehetünk tanúi, nemcsak a Mi Hazánk esetében, hanem a bolgár tervérpárt, az Újjászületés esetében is, mely kísértetiesen hasonló utat járt be, mint a Mi Hazánk. “2022-ben történelmet írtunk, most pedig égő fáklyaként kell mutassuk az utat egész Európa számára” – tette hozzá. Éppen ezért fontos – meglátása szerint – hogy elfelejtsük végre a magyarokra oly jellemző kishitűséget, hiszen “Európa figyel ránk”.
15:14 A Mi Hazánk pártelnöke köszönetet mondott mindenkinek, aki segítette ennek a mozgalomnak a felépítését, felépülését. “Egy csodát vittünk véghez” – hangsúlyozta. Ám szerinte senkinek sincs oda hátradőlni, hiszen, mint fogalmazott:
ami előttünk áll, az jóval nehezebb feladat, mint ami már mögöttünk van.
15:13 Toroczkai László lép a színpadra, hogy megtartsa évértékelő beszédét.
14:35 A Magyar Életért díjat idén Dr. Csókay András vehette át a Mi Hazánktól.
14:50 Az esemény bevezető előadását prof. dr. Garbai László, a Magyar Energetikai Társaság tiszteletbeli elnöke tartja.
Frissítés: MTI-beszámoló
Mindenhol fel kell szólalni az őrület ellen, meg kell akadályozni egy újabb világháború kitörését - hangsúlyozta szombaton, Budapesten tartott évértékelő beszédében Toroczkai László, a Mi Hazánk Mozgalom elnöke, frakcióvezetője.
A politikus szerint életveszélyes, hogy az első világháborút megelőző időkhöz hasonló, "vérgőzös, vért és háborút akaró hangulat van az európai politikusok között".
Azt hangsúlyozta: meg kell változtatni az európaiak gondolkodását, mert ezen a kontinensen fog múlni, hogy lesz-e világháború, és feláldozzák-e a civilizációnkat.
Közlése szerint ebben a munkában vannak külföldi partnereik, "szépen alakul az új szövetségi rendszer", amely új frakciót eredményezhet a következő Európai Parlamentben.
Valami elindult Európában - jelentette ki Toroczkai László, azt hozva példaként: számos országban velük párhuzamos utat bejárva vannak jelen a politikában a Mi Hazánkhoz hasonló szervezetek. Hozzátette: képviselőik nemmel voksolnak Finn- és Svédország NATO-tagságára, mert a két állam belépésével több ezer kilométeres határ jönne létre a katonai szervezet és Oroszország között, ez pedig nagyban növelné egy fegyveres konfliktus veszélyét. Teszik mindezt a svéd és a finn barátaik érdekében - jegyezte meg Toroczkai László, aki arról beszélt: mára a világ átalakítása, egy szűk pénzügyi kör diktatúrája véres valósággá változott.
Zoom
Csókay András idegsebész beszél, miután átvette a Mi Hazánk által alapított Magyar Életért-díjat a párt évértékelő rendezvényén Budapesten, a Hotel Barában 2023. január 28-án. Mellette Dúró Dóra, a Mi Hazánk elnökhelyettese és Toroczkai László, a párt elnöke és frakcióvezetője. MTI/Soós Lajos
Kijelentette: "Ukrajnát már eladták" külföldi befektetőknek, akik annak a szűk pénzügyi elitnek az uralmát terjesztik ki a szomszédos országra, amelynek már sikerült szinte az egész világot gyarmati sorba taszítania. A politikus arról beszélt a mintegy háromszáz meghívott vendég előtt: pártja szerint nem a Fidesz által hirdetett, a multinacionális vállalatokra építő gazdaságpolitika vezet Magyarország felemelkedéséhez.
Szerinte ezért vagy rá kell bírni a kormányt politikájának megváltoztatására, vagy "le kell rántani a leplet Orbán Viktorról és a Fideszről".
A Mi Hazánk elnöke hangsúlyozta: a multinacionális cégek mindig a legolcsóbb, akár más kontinensről behozott dolgozókat keresik, "már eleve nem gondolkoznak a magyar munkaerőben", amely közben egyre nyugatabbra vándorol. Ez Magyarország végét jelentheti - fogalmazott Toroczkai László.
Kiemelte: nem a külföldi cégek jelenléte ellen vannak, elfogadhatónak tartják, hogy bizonyos korlátok között működjenek itt, például kizárólag magyar munkaerőt alkalmazva, adót az itteni cégekhez hasonló módon fizetve, kedvezmények és vissza nem térítendő támogatások nélkül. Megjegyezte: ebben az esetben valóban kevesebb multinacionális cég működne az országban, de "a magyarságnak jobb lenne". Toroczkai László szerint a kivándorlás megállítását, megfordítását földosztás, a családi gazdaságok és a szövetkezés támogatása, a vízgazdálkodás átalakítása, "organikus energiapolitika" megteremtése révén lehetne elérni. A politikus sürgette a paksi atomerőmű bővítésének elindítását, akárcsak azt, hogy tisztességes politikai szándékkal, akarattal, ráfordítással megfelelő oktatási rendszer épüljön ki.
Hangsúlyozta: az országnak és pártjának is a megsemmisülés és aközött kell választania, hogy "olyan magaslatokra jut, amire ritkán volt példa a magyar történelemben", igazi, csak a magyar érdekeket szolgáló nemzetgazdaság kialakítása révén. Magyarországnak erős honvédségre van szüksége - jelentette ki. A parlamenti ellenzék többi pártjáról úgy nyilatkozott: miután kiderült, hogy külföldről kaptak forintmilliárdokat, innentől senki nem mondhatja, hogy a magyarok érdekeit képviselik. "Ők rabszolgák, kitartottak, csicskái a disznófejű nagyuraknak", s aki rájuk adja a voksát, "az a Világgazdasági Fórum érdekeire szavaz", "a megszállásunkat és a teljes gyarmattá süllyesztésünket" támogatja. Az eseményen Garbai László, a Magyar Energetikai Társaság tiszteletbeli elnöke arról beszélt, apokaliptikus jövőt ígér az emberiségnek "három szörnyű törekvés" találkozása. Ezek a fölgáz kivezetése, az atomenergia és más klasszikus források helyettesítése "zöld" forrásokkal és az üvegházhatás szerepének súlyos felnagyítása. Ami történik, az "egy támadás a világ ellen", fogalmazott.
Az évértékelőn adta át Toroczkai László, a Mi Hazánk elnöke és Dúró Dóra elnökhelyettes a párt elismerését, a Magyar Életért-díjat a "hazánk egyik legaktívabb életvédőjeként" méltatott Csókay András idegsebész főorvosnak és feleségének. A rendezvényt és a résztvevőket videóüzenetben köszöntötte Kosztadin Kosztadinov, a bolgár Újjászületés párt vezetője és Gustav Kasselstrand, az Alternatíva Svédországért vezetője. Mindketten a nemzetek Európájáért folytatott, hosszúnak vizionált közös küzdelmük sikerét kívánták.