"Megtörten ült és zokogva mutatta a tragikus sorsú lánya fényképeit otthonukban Hajnalka. Csütörtökön még a férjével és négy gyermekükkel éltek együtt a váci kislakásukban, ahova mára beköltözött a gyász és a fájdalom. A középkorú asszony a mindössze 16 éves Vidák Zsaklint siratja, aki egy horror-autóbalesetben veszítette életét. A lány abban a fehér kocsiban ült, amit az éppen nagykorú, 18 esztendős barátja vezetett neki nagy sebességgel, előzés közben egy fának. Biztonsági övet egyikük sem használt, így a járműből kirepülve szörnyethaltak" - kezdi tragikus hangvételű cikkét a Blikk. Aztán szép lassan kibontakoznak a részletek.
 
Zoom
Fotók: Zsolnai Péter
Mint kiderül, Zsaklin csütörtökön 23 óra körül viharzott el otthonról, a családtagjainak pedig még az úti célt és azt sem mondta el, hogy mikor tér haza. Az egy esztendővel idősebb nővére ezért fél órával később kocsival utána ment. Az állomás közelében talált rá húgára, aki a barátaival beszélgetett.
Zoom
Fotó: MTI / Mihádák Zoltán
– Zsaklin beült a fehér kocsiba a tizennyolc éves srác mögé, és hozzám is beszálltak ketten. Nem mondtak semmit, hogy hova mennek, csak azt kérték, kövessem őket. Nem versenyeztünk, én a megengedett sebességgel közlekedtem, amikor Ricardo nagy sebességgel megelőzött egy másik kocsit, ám utána már nem tudott visszatérni a sávjába, „kacskaringósan” haladt, majd elrántotta a kormányt balra, az autó pedig egy méretes kövön, szikladarabon megpattanva a fának csapódott – emlékezett vissza Vidák Leila.
A saját szemével látta, ahogy a fiatalok kirepülnek a járműből, így végignézte húga halálát.
Zoom
– Próbáltam beszélni a testvéremhez, könyörögtem neki, hogy keljen fel, de nem mozdult. Semmi esély nem volt rá... Én ilyet még nem is láttam soha, még filmekben sem. Ahogy beszélek róla, kiráz a hideg – sírta el magát a fiatal lány. – Csak a testéről lehetett őt felismerni. Ez borzalom!
A tragédia után azonnal hazatelefonált az édesanyjukhoz, aki rögvest leszaladt az útra, megállított egy autót, a sofőr pedig gyorsan elvitte a közeli helyszínre. Akkor még úgy tudta, hogy „csak” haldokik a lány.
Zoom
– Odaérve azt kellett látnom, hogy a szó legszorosabb értelmében darabokra szakadt a gyerekem. Nem volt letakarva akkor még, de életjelet sem adott magáról. Szinte teljesen megsemmisült a feje... És ott ezután mintha elvágták volna a képet, összeestem. Akkor is meghaltak volna, ha bekötik magukat a biztonsági övvel. Az autó megpördült, a tetejével csapódott a fának, ami teljesen behorpadt. Kínkeservesen felneveltem őket és egy ilyen gyerek elvette az egyikük életét...
Az autót vezető 18 éves "fiatal", N. Ricardo (amit egyébként csak Rikárdóként lehetne törzskönyveztetni, ha már annyira ragaszkodnak az ilyen röhejes nevekhez - a szerk.) is Vácon élt a családjával. A szülei fájdalmukban nem akartak nyilatkozni, de a fiú nagybátyja elmondta: az unokaöccsének friss volt a jogosítványa, csak három hónapos, és az autót is nemrég kapta.
Zoom
Ő is azt állítja, hogy nem versenyeztek, egy nagy sebességű előzés vezetett a végzetes balesethez. Hozzátette, és mi természetesen el is hisszük neki, hiszen annyira jellemző: a gyerek éppen a halála másnapján ment volna állásinterjúra egy közeli gyárba.
Frissítés: előfordult, hogy Zsaklinka korábban sem mondta meg, hova megy, és mikor jön haza...
Zoom
Forrás: olvasónk / ipolyinfo.com