A Heti progresszióban ezúttal a száműzött Menyhért királyról, a fekete Miss Ireland-ról és a toleráns Magyarországról lesz szó. A beküldött híreket ezúttal is köszönöm kedves olvasóinknak, ezeket továbbra is várom a hetiprogresszio@protonmail.com címre. Kezdjük!
3. Száműzik Menyhért, illetőleg vele együtt a másik két napkeleti bölcs szobrát is Ulmban, miután kitalálták, hogy Menyhért ábrázolása "rasszista sztereotípiákat" terjeszthet. Maga a szobor 1920-ban készült, a bölcset vastag ajakkal és fejdísszel ábrázolják, ez pedig az érintettek szerint "fájdalmat okozhat" a feketék számára. A helyi szobrász művét minden évben kiállították a betlehemezés során, ám most az ulmi székesegyházból egy múzeumba kerülnek, ahol "magyarázó leírásokkal" látják el Menyhértet. Hogy vajon miért lehet "sértő", ha valakit úgy ábrázolnak, ahogy az kinéz, nem derült ki, de a lényeg, hogy Németország mostantól kezdve ismét egy fokkal jobb hely lett! Szerintük legalábbis biztosan...
Zoom
A száműzött Menyhért-szobor (forrás: DPA)
Magyarországon egyébként Boldizsárt szokás a szerecsenkirálynak nevezni.
2. Pamela Uba az első fekete nő, aki az 1947-ben útjára indult Miss Ireland szépségversenyt megnyerte. A 26 éves "Miss Írország" a decemberi Miss World rendezvényen is a szigetországot fogja képviselni, bizonyára nagyon autentikus szereplője lesz a versenynek.
Zoom
Pamela Uba, az "ír" (forrás: Adam McEvoy/PIP)
Persze az "öröm" nem teljes, Uba arra panaszkodott, hogy győzelme után "rasszista megjegyzések" is érték őt a világhálón. Uba és családja akkor kért és kapott menedékjogot Írországtól, amikor a lány 8 éves volt, eredetileg Dél-Afrikában, Johannesburgban laktak. Ez azt jelenti, hogy már jóval az apartheid után indultak útnak, így érdemes lenne kikérni Uba kisasszony véleményét arról, hogy mi volt a probléma az eredeti hazájával, amikor azt már javában a feketék irányították. Hallatlan rasszizmus a részükről!
1. Tudta, hogy Magyarországon, egy elviekben jobboldali kormány irányítása alatt, ahol "tombol" az intolerancia és az LMBTQ iránti gyűlölet, majdnem egy egész hétig tartó összművészeti kulturális fesztivált tartanak LMBTQ-témában? A Humen Fesztivál 2016-ban, tehát már bőven a Fidesz alatt indult útjára, először filmfesztiválként, mára pedig saját kiállításokat és egyéb programokat is tartanak. Persze a filmek sem maradnak el, meglepő módon mindegyik a homoszexualitással vagy egyéb LMBTQ-témával foglalkozik. A támogatók között egyébként ott találjuk Ferencváros és Terézváros önkormányzatát, bizonyítva, hogy a "tomboló diktatúra" ellenére a balliberális vezetésű kerületek a legteljesebb nyugalomban pumpálhatnak pénzt ilyen és ehhez hasonló programokba.
Zoom
A kormánypropaganda ellenére az LMBTQ-lobbi tobzódik az országban
Aki érez magában elég erőt, az itt megtekintheti a fesztivál honlapját, de az esetleges dühkitörésért vagy hányingerérzetért nem vállalok felelősséget!
Ez volt mára a Heti progresszió, jövő hét vasárnap ismételten folytatjuk!
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info