Egy Dov Lior nevű izraeli rabbi történelmi jelentőségű állásfoglalással örvendeztette meg a világot: szerinte ugyanis a zsidó törtvények alapján nem engedhető meg, hogy egy terméketlen zsidó házaspár hölgy tagja egy nem zsidó férfi ondóját felhasználva hozza világra gyermekét. Ebben az esetben ugyanis az utód nem örökli a választott nép zseniális tulajdonságait, sőt, a „nem zsidók előnytelen jellegzetességeit örökli”. A derék rabbi még akkor sem tartja helyesnek egy zsidó nő mesterséges megtermékenyítését egy gój férfi spermájával, ha a hölgynek más lehetősége nincsen arra, hogy gyermeke legyen.


Dov Lior rabbit komoly szakértőnek tartják a zsidó vallást érintő kérdésekben. Nem véletlenül kérték fel éppen őt egy előadás megtartására az izraeli székhelyű Puah Intézetben rendezett konferencián, melyen a nők termékenységéről cseréltek eszmét a megjelentek.
"A Sefer HaChinuch-ban (a zsidó vallás jogi könyvgyűjteményében) arról olvashatunk, hogy az apák tulajdonságaikat továbbadják a fiaiknak. Amennyiben az apa nem zsidó, miféle jellemvonásokat fog fiának átörökíteni? A durvaságot, a barbarizmust! Ezek a jellemvonások márpedig nem jellemezik Izrael népét” – magyarázta Dov Lior rabbi. De miféle tulajdonságok jellemzik akkor a zsidó népet? A rabbi nem maradt adós a válasszal: „irgalmasok, kegyesek, jószívűek és tartózkodók” – sorolta a választottak kiváló erényeit a rabbi, aki előadásában hangsúlyozta azt is, hogy mindezek a nagyszerű tulajdonságok igenis örökölhetők, így még abban az esetben is, ha „egy zsidónak született gyereket nem a Tóra szellemében nevelnek fel, akkor is mindezeket örökli a vérében, a génjeiben”. „Ellenben ha az apa nem zsidó, akkor a gyerek meg lesz fosztva mindezektől az erényektől” – szögezte le a rabbi. De a zsidók természetesen csöppet sem rasszisták, sőt, a rasszizmus és a fajelméletek elleni harc legbátrabb zászlóvivői... amikor érdekük úgy kívánja, azaz a gazdanépet kell gyengíteni.
Dov Lior egyébként helyteleníti a mesterséges megtermékenyítést, mert az egész folyamat a „sperma pazarlásához, genetikai problémákhoz” vezet. A rabbinak az sem tetszik, hogy vannak nők, akik „lefagyasztják petesejtjeiket későbbi felhasználás céljából”, mivel ezek a hölgyek jobban tennék, ha „minél fiatalabb életkorban férjhez mennének”. „Közvéleményünket részben befolyásolja a nyugati kultúra, melyben a nők nem az anyaságot tekintik életcéljuknak, hanem a diploma megszerzését” – kelt ki a liberalizmus és a feminizmus ellen a rabbi, aki viszont arról nem beszélt, hogy fajtársai a nyugati világban igencsak jelentős erőfeszítéseket tettek mind a liberalizmus, mind a feminizmus népszerűsítése érdekében - de persze ezt is csak a gazdanép kárára. 
A rabbi a Tórára hivatkozva elítélte azokat az egyedülálló nőket is, akik gyermeket szülnek. „Érthető a nők vágya a gyermek után, de a Tóra azt tanítja, hogy nem lehetséges valamely nő vágyát beteljesíteni másvalaki szenvedése árán. Ha egy gyermek apa nélkül nő fel, nem lesz 100%-osan normális” – zárta előadását a jámbor Dov Lior rabbi.
Perge Ottó - Ynetnews.com