Az alábbi levelet kapta a buzerátor:
Kedves Bese Gergő Atya!
Ebből, valamint ebből a cikkből az derül ki, hogy 2016-ban megkaptad a Lengyel Köztársaság Érdemrendjének lovagkeresztjét Andrzej Duda elnök úrtól, melyet Roman Kowalski nagykövet úr adott át Neked a budapesti Lengyel Nagykövetségen. Továbbá hogy 2021-ben megkaptad a Magyarországi Lengyelekért Emlékérmet az Országos Lengyel Önkormányzattól is, melyet a kőbányai lengyel plébánián vettél át Felföldi Mária elnök asszonytól. Természetesen nem az ő hibájuk, hogy felterjesztettek ill. kitüntettek Téged a lengyelekért végzett tevékenységedért, hiszen senki sem tudta, hogy kettős életet élsz. Nyilvánvaló, hogy ha tudtak volna erről, akkor nem kaptad volna meg egyik kitüntetést sem.
Zoom
Zoom
A homoszexuális orgiákon való részvételed és az abból fakadó hatalmas botrány miatt ezeknek a kitüntetéseknek a viselésére többé nem vagy méltó. Amit tettél, az Lengyelországban sem elfogadható.
Zoom
Zoom
Zoom
Legyél kedves az egyiket a Lengyel Nagykövetségen, a másikat az Országos Lengyel Önkormányzat kőbányai székházában a holnapi napon leadni, tekintettel arra, hogy személyed tehertétellé vált a Lengyel Állam, a Lengyel Köztársaság elnöke és a magyarországi lengyel közösség számára.
Tisztelettel,
Szabó Balázs
az Országos Lengyel Önkormányzat képviselője
Korábban írtuk: