A Jobbik elnöke a párt miskolci tüntetéséről tartott hazafelé, amikor három-négy rendőrautó körbefogta, és a rendőrök kiszállították az autójából. (Mobiltelefonnal készült felvétel.)
(Valóságsokk nyomán)
Frissítés: A Barikád.hu beszámolója szerint "mint hajtóvadászatban a bűnözőre, úgy csaptak le a rendőrök ma este az avasi Magyar Élet Menete után a Vona Gábort is szállító személygépkocsira". Az eset a tüntetés helyszínétől távol, de még Miskolc területén történt, amikor a politikus hazafelé indult.
A rendőrség három autóval, köztük egy csapatszállító furgonnal elölről, hátulról és oldalról is körbevette és leszorította az útról a Vona Gábor teljesen szabályosan közlekedő járművét. Az autóban ülőket kiszállították a kocsiból, és igazoltatni akarták, ám semmiféle magyarázatot nem adtak a filmbe illő üldözési jelenethez hasonlítható megállítás okaira. A hét-nyolc rendőr Vona Gábor többszöri kérésére sem tudott vagy akart válaszolni arra, hogy miért vonják őket ilyen drasztikus módon intézkedés alá.
Az avasi Magyar Élet Menetén, a vonulás után még a helyszínen tartózkodó barikádos videóstáb egyik tagja hallotta is, ahogy a rendőrök a központból a CB-rádión keresztül utasítást adnak „Mobil 1”-nek, hogy állítsanak meg egy fekete Skodát a benzinkút közelében. Ebben a kocsiban utazott Vona Gábor és két barátja, akiket már addig is követhetett az egyik rendőrautó.
2. frissítés: Mobil 1 válasza a következő volt: "Az autóban Vona úr ül. Átvizsgálás szükséges-e? Ha igen, milyen indokkal?"