2020. október 31., szombat, Farkas napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:10 A Feldjägerkorps és más államok katonai rendészete16:53 A fekete péntekek nem számítanak az Amazonnak Franciaországban16:21 Nagy az érdeklődés a Felvidéken: akinek negatív a tesztje, arra a jövő héten már nem vonatkozik a kijárási tilalom16:07 Budaházy György: Tanács Orbán Viktornak15:48 Golán-fennsíki drúzok kimenekítették vallási elöljárójuk holttestét egy izraeli kórházból15:13 Elhunyt Sir Sean Connery14:54 Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt köröz a rendőrség valami YouTube-cigányt14:23 Örményország Oroszországhoz fordult segítségért Hegyi-Karabah ügyében13:48 Néhány napja még Olaszországban korzózott a nizzai fejlevagdosó13:34 Kari Geri is lájkolhatja a barcelonai tüntetéseket12:49 Emelkedett az égei-tengeri földrengés halálos áldozatainak száma12:30 Újabb niggerbűnöző halála miatt égnek az amerikai zászlók, ezúttal Vancouverben11:50 Közel négyezer új fertőzött és 52 halott a legújabb hazai koronamérleg11:39 Pécsen is megjelent a tigrisszúnyog11:08 Idén egy videomegosztón keresztül lehet követni az Országos Rajzfilmünnepet
24 óra legolvasottabbjai

Külföld, Sport :: :: Hozzászólások

Özil most az Azerbajdzsánnal való szolidaritásra buzdítja híveit

Reklám

Mesut Özil nem is olyan régen a német nemzeti tizenegy labdarúgója volt. Válogatottságának utolsó esztendeiben azzal haragította magára a józanabb németeket, hogy a mérkőzések előtt nem szokta énekelni a német himnuszt. Amikor felrótták neki, miért bámul mozdulatlan ajkakkal maga elé, azzal védekezett, hogy ő ilyenkor imádkozni szokott - Allahhoz… Legutóbb pedig Recep Tayyip Erdogannal készült közös fényképpel nyomatékosította, hogy támogatja a szultán térségi hatalmi törekvéseit. Özil most Azerbajdzsán támogatására hívta föl a tisztelőit – olvasható Markus Frohnmaier Bundestag-képviselő bejegyzésében.
Zoom
Mesut Özil - a sikertelen integráció példája (fotó: Twitter)
Markus Frohnmaier, az Alternatíva Németországnak (AfD) Bundestag-képviselője, sajtószóvivője hívta föl a figyelmet arra, hogy Mesut Özil két nappal ezelőtti twitteres csiripelésében az örményeket irtó Azerbajdzsánnal való szolidaritásra hívta föl tisztelőit. De hogy még hatásosabban meggyőzze az embereket, török nyelven idézi a „törökök atyjának” is nevezett Musztafa Atatürt Kemál egyik mondását: „Azerbajdzsán problémája a mi problémánk, az ő barátai a mi barátaink”. Ezután következik egy újabb török mondat: „Tek millet, Iki devlet” (egy nemzet, két állam), amelynek végén a török és az azeri zászló látható.
Zoom
Mesut Özil twitteres csiripelése Azerbajdzsán támogatására
„Számomra nagyon fontos: a világon tudják meg a tényt, hogy a Hegyi-Karabah régió Azerbajdzsán törvényesen és nemzetközileg elismert részét képezi, de jelenleg illegálisan megszállt terület”, kezdi felhívásának angol nyelvű részét. (Mesut Özil csupán azt felejti el, hogy a mintegy 145 ezer lakosú, vitatott hovatartozású Hegyi-Karabah lakosságának 95 százaléka örmény keresztény, míg a fennmaradó öt százalékon pedig az azeriek megosztoznak az asszír és a görög keresztényekkel – H. J.)
Zoom
Markus Frohnmaier bejegyzése
Markus Frohnmaier (AfD) a Németországban született török labdarúgó mostani felhívására reagálva ezt írja: „Özil ezzel újfent bebizonyította, hogy az integráció egy mese. Özil a 18. életévének betöltése előtt török állampolgár volt, majd úgy döntött, hogy megszerzi a német útlevelet, mert annak birtokában játszhatott abban a német nemzeti válogatottban, amely több lehetőséggel kecsegtette, mint a török. Özil török önazonosság-tudata félreérthetetlenül arra vall, hogy egyedül a német útlevél még nem bizonyítja, hogy annak birtokában valaki németnek érzi magát vagy Németországot a hazájának tekinti”, mutatott rá Markus Frohnmaier, az AfD Bundestag-képviselője.
H. J. – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready