Bezár!
2020. július 3., péntek, Kornél, Soma, Napsugár napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
16:28 Dúró Dóra kiállt a lincselni akaró cigányok miatt meghurcolt mentősök mellett16:10 Összeütközött két vonat egy svájci hegyi alagútban16:01 Megvan Macron új kormányfője15:54 Szoborrongálás Judapesten is: vörös festékkel öntötték le Horthy Szabadság téri emlékművét - videók a biciklis támadóról15:52 Így üldözi a normalitást a "genderlobbi"15:49 HARCOS 2004-2020 - nemzeti ruházati márka már 16 éve (x)15:41 Zsidó tüntetés New Yorkban: Izrael vonuljon ki a megszállt palesztin területekről!15:32 Megkezdődött Törökországban a volt Nissan-vezér ügyében vádolt hét ember pere14:35 Milliárdokból adunk tiszta vizet és szívgyógyászati központot Ugandának - Szijjártó ettől várja, hogy majd otthon maradnak14:17 Nyolc év fegyházra ítéltek egy férfit, amiért drogot akart eladni13:47 Sorozatos rendőrségi bírságok a Mi Hazánk vezetőinek, Facebook-bejegyzésekért is13:32 Rendkívüli helyzetet hirdettek Belgrádban a járvány súlyosbodása miatt12:50 Csak a fekete hableányok számítanak, pusztuljanak a rasszista halak!12:37 Szajhák tüntettek Berlinben - "pénzügyi támogatás" kell nekik12:22 Orbán: a migráció ügyében nem tudunk együttműködni a németekkel
24 óra legolvasottabbjai

Extra :: :: Hozzászólások

Titkolózik a sajgó ülepű favágó - bemutatták a Pixar új rövidfilmjét

Reklám

Emlékszünk még a Heti progresszió március 8-án megjelent részére, ahol beszámoltam a Pixar első olyan rajzfilmjéről (Onward - Előre), amelyben nyíltan LMBTQ karakter szerepel? Nos, a leszbikus lila küklopsz csak pár pillanat erejéig tűnt fel a mesében, most azonban újabb "mérföldkőhöz" érkeztünk, ami a "haladást" illeti. Immáron egy Greg nevű homoszexuális férfi főszereplésével készült, szerencsére csak rövidfilmet mutat be a stúdió. Innentől pedig az érzékenyítés vezérfonalát követve joggal gondolhatjuk, hogy nem választ el minket sok egy egész estés rajzfilmtől, deklaráltan ferde hajlamú főszereplővel.
Zoom
A kilencperces kisfilm május 22-én debütált a Disney+-on. A Disney+ egy, a Netflixhez vagy HBO Go-hoz hasonló video on demand, vagy streaming szolgáltatás, ahol a Disney, vagy más, általuk felvásárolt cégek tartalmait nézhetjük. Magyarországon hála a Jó Istennek, egyelőre nem elérhető a platform, de 2020 őszétől, vagy legkésőbb 2021 elejétől már hazánkat is megszállja a rajzfilmek mögé bújtatott propaganda. Az említett kisfilm címe pedig Out (szójáték a "coming out" kifejezésből), ahol a főszereplő Greg éppen összeköltözik "szerelmével", Manuellel, azonban a férfi szülei, akik segítenek költözködni, nem tudják, hogy gyermekük nem a nőkhöz vonzódik. Greg próbálja eltitkolni szülei elől, hogy homoszexuális (innen az Out, vagyis kimenni, ez esetben inkább "kimenekülni" kifejezés), de – ahogy a kisfilm bemutatójában is láthatjuk – ez nem olyan egyszerű, például egy "barátjával" közös kép alapján majdnem le is bukik a férfi. Greg aztán persze "megvilágosodik" és ráébred, hogy nincs mit titkolnia szülei előtt.
"Legyél büszke a másságodra!" Tanítják a szerencsétlen nyugati gyermekeknek, de van egyéb dolog is, ami az élesebb szemeknek feltűnhet: Greg usankát visel, szakállas (öltözéke alapján favágó lehet) és... FEHÉR. Nyilván, ha buzinak kell ábrázolni valakit, akkor már nem olyan fontos a rasszkvóta, kiválóan bemutatva, hogy kik is az agymosás első számú célpontjai (heteroszexuális fehérek). Mindezek mellett a kisfilm kellően ravasz is. Nem említi Greg szexuális irányultságát, sőt, a "gay" ("homokos") szócskát is kerülik (ezt majd elmagyarázzák gyermekeiknek a szülők), azonban a közös képük, vagy egy közös "csók" alapján mindenki rövid úton rájöhet, hogy valami ott bizony nem stimmel.
A Daily Mail szerint a felhasználók Twitteren közzétett reakciói általában "pozitívak voltak és méltatták a Pixart, amiért nyíltan "meleg" főszereplőt alkottak". "Gratulálok!"
Vajon a Brüsszellel vívott látszat-szabadságharc szüneteiben szándékozik tenni valamit a kormány, hogy a Disney+ vélhetően egyre szaporodó, hasonló tartalmai ne jussanak be olyan könnyen az országba, vagy akár magának a Disney+-nak is elkerüljük a meghonosodását? Az Előre című rajzfilmet a már említett lila küklopsz miatt számos országban sikeresen cenzúrázták vagy tiltották be.
Kérdésem költői volt.
Ábrahám Barnabás – Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready