Már nemcsak lélekben, hanem testileg is férfi lett Dávid - adja hírül boldogan a Bors. A transzszexuális Szilvia ugyanis nőként született, ám férfilélekkel - magyarázza meg a bulvárlap (mert manapság mindent meg lehet magyarázni) -, s most, 37 éves korában végre teljesült legnagyobb álma: egy bonyolult, több órás operáció során "péniszt kapott". Alább olvasható a természetellenes beavatkozást reklámozó cikk folytatása (melyből az is kiderül, hogy 14 éves lányának a műtétig anyja volt Szilvia néven, most apjává válik, és ezentúl Dávidnak hívják, szegény lány pedig állítólag örül mindennek) - erős gyomrúaknak ajánljuk, már csak a képek miatt is.


Sportosan, határozott léptekkel érkezik egy férfi szerda reggel a Da Vinci Magánklinikára, aggódó családja kíséretében. A recepción mosolyogva kezet rázó fiatalemberről sokan nem is sejtik, hogy nemrég még Szilviaként élte az életét. A 37 éves Dávid transzszexuális, azaz férfilélekkel női testbe született. Élete nagy részében óriási szenvedést jelentett számára, hogy női testbe kényszerítette a sors, hogy környezete és szülei elvárták tőle: nőként viselkedjen. A kettősség, az elvárások és a borzalmas lelki kínok miatt Dávid számtalanszor kísérelt meg öngyilkosságot, kétségbeesésében és megfelelési vágyában még egy férfival is összejött. Élete első és egyetlen férfikapcsolatából gyermek is született. Dávid támasza a 14 éves lánya, úgy tartja, gyermeke mentette meg az életét. Egy éve elhatározta: hosszú és fájdalmas műtétsorozattal, de végre külsőre is férfivá válik. Elsőként hormonkezelést kapott, hangja mélyülni, teste szőrösödni és izmosodni kezdett, majd mellét és női nemi szerveit eltávolították. Szerdán a műtétsorozat legfontosabb részéhez, a pénisz kialakításához érkeztek.

– Hasi zsírszövetből alakítjuk ki Dávid péniszét – mondja dr. Tizedes György, a Da Vinci Magánklinika orvos-igazgatója. – A hasfalat megbontjuk, megkeressük azt a két eret, amely az adott területet látta el vérrel, majd ezeket a hasfalból átvezetjük. Ez a műtét egyik legkényesebb és legnehezebb része. Miután elvágjuk a hasfalat, ez a két bőr alatti ér lesz az összekötő rész. Ezek után ez a két ér fogja ellátni vérrel a péniszt. Végül a szeméremdombokból kialakított lyukon keresztülhúzzuk a hasfalból kialakított péniszt, vigyázva a két érre –magyarázza az orvos Dávid mellett. A férfit a családja nyugtatja, elkísérte testvére, unokaöccse és kislánya. Könnyeiket visszatartva szorongatják Dávid kezét, mielőtt betolnák őt a műtőbe.
– Másodperceknek fogja érezni – biztatják az orvosok Dávidot, aki ezt már nem is hallja.
– Elaludt – jelzi az altatóorvos, és kezdetét veszi a több mint hatórás operáció. Az orvos csapat sürög-forog, mindenki hajszálpontosan tudja a dolgát. A második óra elteltével elérkeznek a legveszélyesebb fázishoz, az érátvezetéshez. Pisszenés sem hallható, teljes némaságban dolgoznak, hiszen itt egy milliméternyi kézremegés is Dávid halálát okozhatja. Miután végeztek a kritikus résszel, megkönnyebbülten sóhajtanak. Az órák repülnek, a csapaton nyoma sem látszik a fáradtságnak, mindössze az izzadt homlokok árulkodnak az eltelt öt óráról. A pénisz kialakítása és áthúzása után, a hatodik órában elérkezik a pillanat, és az orvos kiadja a parancsot:
– Ébreszthetik! A műtét sikerült, az örömhírt Tizedes doktor közli a családtagokkal. Dávid lányában olyan erős érzelmek kavarognak, hogy még nem tud beszélni.
– Felfogni sem bírom, ezért megérte szenvedni – mondja a műtét után még kába Dávid, miután megnézte új testrészét. Lánya az ágyához siet, óvatosan öleli apává vált anyját. De nem ez az utolsó műtét, amely a férfira vár.
– A következőnél szilikon implantátumot helyezünk a péniszbe. A klitoriszt meghagytuk, a következőkben azonban eltüntetjük, és a húgycsövet is később vezetjük csak át a péniszen. A mostani műtét sikeres volt ugyan, de beszéltünk Dáviddal az esetleges komplikációkról is. Ha vérellátási zavar lép fel, ahogyan az ilyen eseteknél százból háromszor előfordul, akkor részleges vagy teljes lebenyelhalás is lehetséges, de ennek kicsi az esélye. Dávid egy hetet tölt a klinikán, utána otthon lábadozik. A következő műtét időpontja attól függ, hogyan gyógyul.
A műtét képekben: