2020. február 18., kedd, Bernadett napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
10:30 Több mint száz agyonvert kutya maradványait találták meg Hajdúsámson mellett10:10 Kiscsaládi program délutánra: anya és fia órán, a többi gyerek előtt verte meg az osztálytársat09:51 Sophia Loren úgy látta jónak, ha négerbabusgató holotúlélőként tér vissza09:32 Még néhány ilyen "keto siker", és Norbi is elmehet dolgozni09:10 Korán kelt tegnap néhány unokázós cigány, és a térkő is hideg volt08:50 Meg akarja nézni, ki juttatta börtönbe Budaházyékat? - A Fővárosi Törvényszéken megteheti!08:20 Csokifütyizés helyett rendőrt hívott egy budapesti nő, így fogtak el egy körözött nigériai bűnözőt07:44 Lecsengőben van a koronavírus-járvány Kínában07:32 Idén is élőben követhető a gemenci fekete gólyák élete06:54 A járvány ellenére nem lanyhul a vadállatok iránti kereslet Kínában21:32 Vona már azon agyal, mivel tudna katartikus élményt szerezni keresztgyermeke, az összeborult ellenzék21:18 Nahát, valaki nem helyeselte, hogy hazánk szovjet megszállása alkalmából koszorúztak az egyik holoemlékműnél21:05 Karanténba kerül az óceánjáróról hazatért két magyar20:21 Rekordszámú "antiszemita incidens" történt tavaly Hollandiában - de legalább jön az újabb kárpótlás19:54 A "magyar Koszovó" sötét víziója
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Videók :: :: Hozzászólások

És tényleg megszólalt Heller Szávay ügyében: nem örül neki, de azért vannak még "demokraták" a Jobbikban

Reklám


A PestiSrácok nevű fideszes portál (talán a mi
megjegyzésünkből nyerve az ötletet) telefonon érte el az éppen Ausztriában, Grazban tartózkodó zsidó "filozófust", aki tőlük értesült az esetről. Szerencséjük volt, így nem kellett személyesen találkozniuk vele.
A Jobbik korábbi "kampányarcát" megdöbbentette az eset, ezt mondta:
Az a szöveg, hogy büdös zsidó, az büntetendő cselekmény. Ez nem egyszerű politikai gesztus, ez bűntény! Az kétségkívül a bíróságra tartozik. Legyenek kedvesek feljelentést tenni ellene!
Egyértelművé tette:
Ha valaki „büdös zsidó” szavak kíséretében üt meg egy nőt – bár ha férfit üt meg, az is rossz –, az büntetendő cselekmény, és aszerint is kell kezelni. Egyrészt testi sértés, másrészt rasszista megjegyzés is.
Megkérdezték tőle, mit szól hozzá, hogy a Jobbik eddig nem határolódott el Szávay István cselekményétől, nem zárták őt ki, etikai eljárás sem indult ellene. Erre azt válaszolta:
Nagyon nagy hiba, hogy ha nem mondták azt, hogy ezt elítélik. Ha nem határolódtak el ettől, akkor megvan róluk a véleményem.
Ezek után emlékeztették Hellert, hogy a választási kampányban a Jobbikkal való összefogásra kérte az ellenzéket. Azt felelte:
Az, hogy a Jobbikkal összefogni, nem azt jelenti, hogy minden rendben van. A Jobbik nagyon sok emberből áll. Vannak köztük olyanok, akik tisztességes, rendes emberek. Az ilyeneket miért ne lehetne támogatni közös képviselő-jelöltként, ha a kormány ellen vannak, demokratikus álláspontot foglalnak el, és a szabadságjogok pártján vannak a zsarnokság minden formájával szemben? Az ilyenekkel együtt kell működni. Ezt az álláspontomat ma is fönntartom. Aki zsidózik és pofon vág egy nőt, az nem a szabadságjogokat képviseli, azzal semmiképpen sem lehet összefogni.
Végül a fideszes lap azt tudakolta Heller Ágnestől, antiszemita pártnak tartja-e a Jobbikot, hiszen "ez már a sokadik ilyen antiszemita botrányuk". Azt válaszolta:
Nem gondolnám, hogy a Jobbik antiszemita párt lenne. Nem kérdés, hogy a Jobbikban vannak antiszemiták. Kérem szépen, az angol Munkáspártban is vannak antiszemiták, mint azt jól tudjuk. Az antiszemitákkal nem kell összefogni, semmi közünk az antiszemitákhoz nincsen, de nem mindenki antiszemita, csak egyesek. Ugyanolyan százalékban vannak antiszemiták a Jobbikban, mint más pártokban.
Frissítés: Vona korábbi futtatója a HírTV-ben is kiállt a "számtalan tisztességes jobbikos" mellett
Egy ifjabb hellerágnes meg is teszi a feljelentést
 A Magyar Liberális Párt országgyűlési képviselője, Bősz Anett gyűlölet-bűncselekmény vádjával feljelenti a Jobbik képviselőjét.
A Liberálisok parlamenti képviselője szerint a kisebbségeket ért erőszakkal szemben a lehető leghatározottabban fel kell lépni. Függetlenül attól, hogy Szávay István megütött valakit, vagy csak hencegett vele, átlépett egy határt, ami nem maradhat következmények nélkül.
Bősz Anett felszólítja a hatóságokat, haladéktalanul vizsgálják ki az esetet, hogy kiderülhessen, pontosan mi történt, és helyezzék vád alá, amennyiben beigazolódik, hogy a jobbikos képviselő származása, vallása miatt ütött meg egy állampolgárt.
A Magyar Liberális Párt képviselője felszólítja a Jobbik képviselőcsoportját, hogy haladéktalanul zárják ki az antiszemita politikusukat - olvasható az ATV honlapján.
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready