A brit Weloveholidays.com rangsorolta a 30 legjobb UNESCO-világörökségi helyszínt. A sorrend alapját a TripAdvisoron az adott világörökségi helyre adott ötcsillagos értékelések száma és az elmúlt hat hónapban megosztott pozitív Twitter-bejegyzések száma jelentette. Mindkét tényező alapján az egyes kulturális helyszínek egyenként maximum 100 pontot kaptak – minél több pontot, annál magasabb a rangsor.
Budapest 53,8 ponttal végzett a népszerűségi rangsor élén, írja a Mandiner.
A Twitteren több mint 124 ezer pozitív bejegyzést és 4393 ötcsillagos értékelést számoltak össze a látnivalókról a lista elkészítői.
A második helyen a németországi Lübeck városa végzett. Lübeck a TripAdvisoron 1355 ötcsillagos értékelést kapott. Továbbá több mint 127 ezer pozitív Twitter-bejegyzésével Hanza város a találati listán minden más helyszínt megelőz, és összesen 51,5 pontot kapott. A dobogó harmadik fokára a londoni Tower került fel, több mint 45 ezer ötcsillagos értékeléssel és mintegy 20 ezer Twitter-bejegyzéssel.
Az első tíz közé még olyan helyszínek kerültek be többek között, mint Antoni Gaudí művei Katalóniában, az Alhambra, Generalife és Albaicín Granadában, valamint a Schönbrunni kastély és annak kertje Bécsben.