Ma este játsszák a kispesti Bozsik Arénában az Izrael-Franciaország UEFA Nemzetek Ligája-mérkőzést, amelynek biztosítását, nyugalmát a Magyar Rendőrség az izraeli titkosszolgálatokkal együttműködve kívánja ellátni – írja az aurora-israel.co.il izraeli hírportál, megjegyezvén azt, hogy Orbán Viktor kormánya Izrael szövetségese, s Magyarországon eddig nem voltak palesztinokat támogató, illetve Izrael-ellenes erőszakos tüntetések.
Zoom
A héberאבטחה (biztosítás) felirattal ellátott személyek is ellenőrzik a Bozsik Arénába belépő szurkolókat az Izrael-Olaszország mérkőzés előtt - ilyenre ma este is lehet számítani (videókép)
A Magyar Rendőrség közölte, hogy minden szükséges eszköz bevetésével biztosítja a közrendet az október 10-én, Budapesten sorra kerülő Izrael-Franciaország Nemzetek Ligája labdarúgó-mérkőzésen. „A rendőrség a nemzeti és az idegen kollegiális szervekkel (nyilván a magyar és az izraeli titkosszolgálatokkal – H. J.) egyeztetve állandóan elemzi és értékeli a helyzetet, s ennek ismeretében határoz a közrend és a biztonság fenntartásának biztosításához szükséges eszközök alkalmazásáról” – idézi az országos rendőrfőkapitányt (Balogh János rendőr altábornagy – H. J.) az izraeli hírportál.
A ma lejátszandó Izrael-Franciaország, akárcsak az egy hónappal ezelőtti Izrael-Olaszország labdarúgó-mérkőzést az UEFA döntése értelmében semleges helyen, a budapesti Bozsik Arénában játsszák a közel-keleti helyzetre való tekintettel. A hírportál megjegyzi, hogy november 17-én az Izrael-Belgium mérkőzést is a Bozsik Arénában játsszák. Egyébként Izrael az UEFA Nemzetek Ligájának 2. csoportjában Olaszország, Franciaország és Belgium mögött két lejátszott mérkőzés után, pont nélkül az utolsó helyen van.
Az izraeli portál végül megjegyzi: Orbán Viktor ultranemzeti (sic!) kormánya Izrael szövetségese, s Magyarországon eddig nem voltak palesztinokat támogató, illetve Izrael-ellenes erőszakos tüntetések (De még az izraeli népirtás elleni békés demonstrációt sem engedélyezi a népirtó Likud párttal szövetsége „ultranemzeti” kormány – H. J.)
A rendőrség, egyeztetve az „idegen kollégákkal”, ma este szeretné megakadályozni annak megismétlődését, ami szeptember 9-én az Izrael-Olaszország UEFA Nemzetek Ligája-mérkőzés előtt történt: mit sem törődve az „ultranemzeti” magyar kormány Izrael-mániájával, az olasz szurkolók a Gázai övezetben zajló izraeli népirtás, illetve a magyarokat véresre verő antifa, Ilaria Salis ellen tiltakozva a szebbik felüket fordították a pálya felé az izraeli himnusz játszása idején.
Zoom
Az olasz szurkolók hátat fordítanak az izraeli himnusz játszása alatt (fotó: AFP)
Egyébként Luciano Spallettit, az olasz válogatott szövetségi kapitányát fölháborították a mérkőzés előtt a hangszórókból áradó izraeli nacionalista beszólások és énekek, amit a mester szóvá is tett a negyedik játékvezetőnek.
Hering J. – Kuruc.info