2020. április 7., kedd, Hermann, Árpád napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
19:50 Belügyminiszteri sci-fi: Pintérék zongora-hangverseny megtekintésére buzdítják a cigányokat19:34 Már a román belügyminiszter is arról beszél, hogy szép számmal van bűnöző a hazatérő "vendégmunkások" között19:20 Tizenhétezer fölött a halottak száma Olaszországban18:58 Nem igaz, hogy járvány van, a koronavírus nem is létezik - híresztelte két borsodi észlény18:28 Kreml: elfogadhatatlan, hogy Amerika "privatizálni akarja" a világűrt17:50 Mégsem tétlenkedik e nehéz helyzetben az Európai Bizottság: elmondták, hogy nem szabad közegészségügyi kockázatként tekinteni a szuperhigiénikus cigányságra17:33 Franciaországban 45 százalékkal visszaesett a bűnözés a karantén hatására17:20 Történelmi csúcsra emelkedett a munkanélküliségi ráta Norvégiában17:13 Olasz statisztikai intézet: lehetetlen a válság következményeit felmérni16:51 FFP2 maszk itt készleten, gyors kiszállítással! Most csak 4990 Ft / 2 darab (x)16:21 Kamatot emelt a jegybank, 3000 milliárd forint értékben szállnak be a gazdaságvédelembe16:00 Olasz színészek szavalják magyarul Reményik Sándor ma is aktuális háborús versét15:51 Szijártó János: Meddig maradunk?15:37 A vörös április - 200215:12 Boris Johnson nem szorul lélegeztetésre, tüdőgyulladása sincs
24 óra legolvasottabbjai

Elcsatolt részek :: :: Hozzászólások

Román ügyészek (!): pénzbüntetés elég a 11 éves kislányt csoportosan meggyalázóknak

Reklám

Egy 52 éves férfi vezényletével összesen hatan erőszakoltak meg egy 11 éves kislányt Romániában (a megyei ügyészséget tekintve inkább Erdély lesz az - a szerk.), de öt ügyész és négy bíró úgy gondolta, a gyerek tudott mérlegelni és beleegyezett az aktusba. A kilenc évvel ezelőtt történt ügyben felháborító ítéletek születtek, a család az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult - írja a Magyar Hang.
Egy felkavaró ügy foglalkoztatja a román közvéleményt, melyet a Libertatea napilap ma hozott nyilvánosságra. Az elkövető, az 52 éves Jurj Viorel azt állítja, a lány provokálta őt azzal, hogy kihívóan öltözködött, és a bírók hittek neki. Az erőszak a szomszéd udvarban történt, ahol a negyedikes kislány a társaival játszott. Jurj még öt haverját hívta meg az eseményre, mindannyian közösültek a gyerekkel. Az áldozat lassan tíz éve harcol a román bíróságokon, az elkövetők eddig mindössze jelentéktelen büntetéseket kaptak.
Zoom
Öt felnőtt és egy kiskorú volt az elkövető, az erőszak után az áldozat nem mert szólni a szüleinek. Jurj hét hónapig azzal fenyegette a kislányt, hogy agyonveri, ha szólni mer bárkinek az esetről. Az édesanyának egy idő után feltűnt, hogy a gyerek terhes. A szülők azonnal feljelentést tettek a rendőrségen, az ügyben a Hunyad Megyei Ügyészség kezdett nyomozásba. Mindössze egy négyoldalas vádirat született, mely a lány és két – szintén gyermek – tanú nyilatkozatán, valamint a hat elkövető vallomásán és egy orvosszakértői jelentésen alapul – utóbbiban az áll, hogy az áldozat testén (hónapokkal az eset után) nem találtak erőszakra utaló nyomokat.
Az egyetlen hatóság, amely nem hitte el, hogy a lány beleegyezett az aktusba, a megyei rendőrség volt, akik kriminálpszichológust rendeltek ki mellé. A szakember megállapította, hogy a lány poszttraumás stresszben szenved. Az ügyészség végül úgy döntött, nem állapítható meg minden kétséget kizáróan, hogy a gyerek nem egyezett bele az aktusba, ezért nem indult eljárás. Az 52 éves férfit nemi erőszak helyett csak kiskorúval való közösülés miatt küldték bíró elé, és a többi elkövető mindössze szimbolikus büntetést kapott: egyiküket elengedték, mert kiskorú, a felnőttek pedig 100 és 250 lej közötti bírságokat kaptak (7 – 17.000 forint – a szerk.). „Az elkövetett dolgok nem jelentenek akkora veszélyt a társadalomra, mint egy bűncselekmény, ezért elegendő az adminisztratív bírság” – fogalmazta meg az ügyész. A család hiába fellebbezett többször is, minden szinten hasonló ítélet született – többször kimondták, hogy a gyerek a saját akaratából feküdt le a férfiakkal. Az egyik magyarázat szerint erre az is bizonyíték, hogy a lány az erőszak után is visszajárt arra az udvarra játszani, holott tudhatta, hogy bármikor újra jöhetnek az erőszakolók. Végül Jurj Viorelt három év börtönre ítélték és 10.000 lejt, hétszáz ezer forintot kell fizessen a családnak, a másik négy férfi megúszta a fent említett pénzbüntetéssel. A Libertatea közölte azoknak a bíróknak a nevét, akik a különböző szinteken az ítéleteket meghozták. A család – egy civil szervezet segítségével – az Emberi Jogok Európai Bíróságához fordult.
(A résztvevők származása nem ismert, de emberfélék által lakott államszerű képződményben nem létezik olyan felállás és "beleegyezés", amelynél a bírók és az ügyészek így mentegethetnek 11 éves kislányokkal közösülő vadállatokat. Ijesztően afrikai szint, 100 éve pedig még hivatalosan is magyar föld volt... - a szerk.)
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready