2020. június 2., kedd, Kármen, Anita, Csilla napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
17:30 Mi Hazánk: emlékezzünk és emlékeztessünk!17:02 Mirkóczki "amit 2010 előtt mondtunk, nem volt igaz" Ádám is elhagyja a süllyedő hajót - de nem azért...16:47 Most épp az ún. Szlovákiával dúl a szerelem, még az is kiderült, hogy Pozsonynak szívügye a felvidéki magyarság16:16 Vajon csak a Mi Hazánk megemlékezésétől rendült meg az ORÖ, vagy Rácz László szexuális szokásai is megérintették őket?16:03 "Semlegesítik" Hitler szülőházát a szellemiségétől ma is rettegő demokraták15:46 Egy kis nosztalgia az őszödi beszéd évfordulójának árnyékában: az MSZP frakcióvezetője azt szerette volna, ha újra oszlatják a rendőrök a "rasszistákat"15:31 Találós kérdés: honnan lesz Nike-cipője a niggernek?15:22 Felmérés: nincs olyan magyar, aki ne úgy gondolná, hogy a trianoni diktátum igazságtalan és túlzó volt15:08 Salvini: számunkra Magyarország példakép14:35 Ha nem cigány témáról van szó, még Balognak is vannak értelmes gondolatai14:29 Ausztráliában is beindította a tüntetéshullámot az amerikai néger halála14:13 Száz néptáncos közös előadása emlékeztet a diktátumra a Hősök terén13:54 Rablóink rokonszenve: legkevésbé az oláhok és a rácok kedvelnek minket - az érzés kölcsönös13:34 Lesz Himnusz június 4-én a zsidó/ballib tévékben és rádiókban? Hamarosan kiderül13:22 Országos tisztifőorvos: a járvány egyértelműen lecsengőben van
24 óra legolvasottabbjai

Extra, Sport :: :: Hozzászólások

Egy teniszlegenda szélmalomharca - Margaret Court küzdelme a normalitásért

Reklám

Ha van olyan ámulatba ejtő sikersorozat a világon, amit más teniszező soha meg sem közelített, és ami akár évszázadokig is utolérhetetlen maradhat ebben a sportágban, az egy egyszerű ausztrál háziasszony nevéhez fűződik. Margaret Courtnak a múlt század hatvanas-hetvenes éveiben véghezvitt diadalútja: a 24 egyéni Grand Slam győzelem mellett 21 vegyespáros és 19 női páros siker, tehát összesen 64 Grand Slam-diadal, azt jelentette, hogy a tenisztörténelem legfénylőbb csillagaként mindenhol bérelt helye volt a teniszpályák VIP páholyainak világában. Egészen a legutóbbi időkig, amikor is a politikai korrektség még őt is megpróbálja letaszítani trónjáról.
Zoom
Fotó: Mark Jesser
Semmit sem csinált különösebben látványosan a teniszben, de jó és megbízható volt a játék minden elemében, szinte nem volt gyengéje, és igen kevés volt a ki nem kényszerített hibája. Pszichésen stabil volt, és a döntő pillanatokban kíválóan összpontosított. Mindez összességében azt eredményezte, hogy rendkívül nehéz volt őt legyőzni, és ez a magas szintű, és hosszú ideig tartó megbízhatóság eredményezte a páratlan sikersorozatot. Pályafutása egészét tekintve egyéni meccseinek 92 százalékát megnyerte. Azt hiszem, ehhez már nem kell több kommentár.
Zoom
Court 1977-ben Chicagóban
Összesen négy gyermeket szült, akik közül hármat még játékos pályafutása közben. Mindig visszatért, újra felvette a fonalat, és folytatta a sikereket ott, ahol abbahagyta. Negyedik gyermekének születése előtt fejezte be rendkívüli pályafutását. Megjelenése, személyisége visszafogott, gátlásos volt. Nem szerette a nagy felhajtást, ami körülötte mindig akadt, rendszeresen lámpalázzal küzdött, és nehezen nyilvánult meg nagy hallgatóság előtt. Ez a személyiség és ez a pályafutás azt sejtette, hogy visszavonulása után évtizedekig szép szerényen meghúzódik majd a VIP páholyok környékén. Egyszer-kétszer felkérik majd díjak átadására vagy jótékonysági feladatokra, amit lámpalázasan teljesít, hogy aztán visszameneküljön a láthatatlanságba.
Végül nem egészen az elvártak szerint alakultak a dolgok, az élet ebben az esetben is teljesen átírta a papírformát.
Margaret Court ugyanis jelentősen megváltozott, mondhatni, szinte lecserélte személyiségét. Katolikus neveltetése ellenére teniszpályafutása lezárulta után az újprotestáns vallás felé fordult, és a pünkösdisták hívévé vált. Számos teológiai képzés után lelkész lett, megalapította saját gyülekezetét, és közismertsége miatt műsort kapott az egyik vallási televíziós csatornán. 2010 óta az Ausztrál Családszövetség és a Drogmentes Ausztrália szervezetek elnöke. Nagy lelkesedéssel hirdeti a bibliai tanokat, és eközben igen sokszor belegázol a politikailag korrekt társadalom lelkivilágába. Számos alkalommal felszólalt különböző "LMBTQ"-csoportok ellen, elítélte a genderpropagandát, és bibliai szavakkal ostorozta a "melegházasságot". Ez utóbbi elfogadása miatt az ausztrál kormánynak is nekitámadt.
"A tenisz tele van leszbikusokkal, az én időmben még csak néhány volt, most azonban mindent elözönlöttek” – mondta egy alkalommal, és ahogy az várható volt, nagy vihart aratott ezzel a megjegyzésével is. Az ő idejében egyébként egyik legnagyobb ellenfele Billy Jean King volt a közismert leszbikus, majd pár év múlva érkezett a tenisz világába a legismertebb "nem természetes" irányultságú: Martina Navratilova.
Zoom
Navratilova a "feleségével"
Őróla Court 1990-ben jelentette ki, hogy sajnálja, hogy pont egy leszbika válik a fiatal teniszezők példaképévé. Navratilova ezért aztán fel is vette a kesztyűt, ő lett az egyik legszívósabb ellensége. Margaret Court teljes komolysággal bojkottot hirdetett a híres ausztrál Qantas légitársaság ellen is, mert azok támogatták az egyneműek "házasságát".
Háborút indított a genderpropaganda ellen, kijelentette, hogy a gyermekek nemváltása az "ördög munkája", és szervezetet hozott létre az ilyen gyerekek megsegítésére és a helyzetükből való kimenekítésére. Sokan azt mondják személyiségbeli átalakulására, hogy annyira megváltozott, mintha nem is ő lakna ugyanabban a testben. Nagyhangú lett, harcos és kérlelhetetlen. John McEnroe, a nyolcvanas évek nagy férfibajnoka általában az "őrült nagynéni" titulussal szokta illetni. Mondjuk McEnroe-nak bárkit is őrültséggel vádolni kicsit erős, hiszen neki sosem volt ki mind a négy kereke.
Zoom
Fotó: Getty Images
Természetesen a balliberálisok rendesen nekiestek, és mindenféle módszerekkel próbálják ellehetetleníteni. Még a nyolcvanas években kapta első komoly bírálatait, amikor egy ízben pozitívan nyilatkozott az apartheid Dél-Afrikáról. Rasszistának kiáltották ki emiatt, és azóta már számtalan feljelentés született ellene. A kirekesztés, gyűlöletbeszéd, homofóbia és a többi unalomig ismert vád szinte naponta elhangzik nevével kapcsolatban. Legismertebb ellenlábasai Billie Jean King, Rennae Stubbs, Martina Navratilova és Samantha Stosur tüntetéseket szerveznek ellene (mind a négy közismert leszbika). Azt már sikerült elintézniük, hogy nem engedik beszédet mondani teniszversenyeken, a díját átveheti, de utána sokszor szó nélkül távoznia kell. Mivel az Australian Open verseny egyik pályája róla van elnevezve, bíróság előtt támadták a névadót, és kérték a pálya átnevezését. Ebben az ausztrál kormány és a verseny rendezői mellé álltak, és elutasították a névváltoztatást. Navratilova és McEnroe rendszeresen Court-ellenes táblákkal járják a Grand Slam verseny színhelyét, és másokat is felszólítanak a csatlakozásra és az "őrült nagynéni" eltávolítására. Sajnos számos híres teniszező csatlakozott már hozzájuk. Az Ausztrál Tenisz Szövetség is ellene fordult, mondván, hogy "nézetei nem állnak összhangban az egyenlőség, a sokféleség és a befogadás értékeivel". A homokoslobbi már utcai tüntetéseket is tudott szervezni ellene.
De a szókimondó asszonyságot ilyen kommersz dolgokkal nem lehet leállítani. Megy, dörög, villámlik, szórja biblikus komorságú átkait a buzeránsokra és leszbikákra olyan energiával, minta nem is 77 éves lenne. De a közönség imádja, ismerik a nézeteit, és a többség mellette áll. Sok ezren írják alá a mellette kiálló petíciókat. Látják, hogy egy fantasztikus életút második félideje zajlik, ahol Margaret Court ugyanolyan elszántan és fegyelmezetten vívja csatáját, mint játékos korában. És ő szinte soha nem szokott veszíteni.
Még a végén ő fogja megdönteni a globalizmust...
Szende Péter - Kuruc.info
Reklám
Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready