Alig telt el pár nap Igor Matovic és Robert Kalinák csörtéje óta, újabb verekedéstől hangos a politikai szcéna, írja a Paraméter.
A TV Markíza információi szerint a támadó egy 26 éves bolerázi diák, Tomás Holkovic volt, aki az OLaNO listáján a 44. helyen indul a parlamenti választáson. Az incidens a televízió szerint a párt találkozóján történt Pozsonyban, Ligetfaluban.
A történtek kapcsán megszólalt a párt elnöke is, Matovic szerint az incidenst kiprovokálták. „Két csavargó odalépett a jelöltünkhöz, és közvetlen közelről az arcába köptek” – reagált Matovic, aki a közösségi oldalán még azt is részletezte, az illető miképp ürítette a köpetet, hozzátéve, az egyik adag a képviselő szájában és szemén kötött ki.
Tomás Holkovic ma a Facebook-oldalán reagált az esetre, elnézést kérve a reakcióért. "Rögtön az eset után kértem, hogy töröljenek a jelöltlistáról. Nem akarok ártani a mozgalomnak" - mondta a videóban, amelyben orvostanhallgatóként arra is kitért, milyen veszélyes, ha valakit közvetlen közelről leköpnek.