"Mrs. Thatcher tegnap könnyeivel küszködött Jeruzsálemben - olvasható a Daily Express 1986. május 26-i számában -, miután megtekintette a Holokauszt emlékeit. Azt követően, hogy bejárta a nácik által kivégzett hatmillió zsidó áldozat izraeli emlékhelyét, megvallotta: Érzéseim túl mélyek ahhoz, semhogy képes lennék azokat kifejezni."

A lap tudósítása a továbbiakban a következőképpen folytatódik: „Az izraeliekre nagy hatással volt Mrs. Thatcher mély megrendülése a gyilkolásnak, az üldöztetésnek emléket állító múzeumban. Mrs. Thatchert erőteljesen megrázta annak a fotónak a látványa, melyen egy német katona egy gyermekét védelmezni próbáló asszonyra tüzel.”

A nevezetes képet kiállításokon és történelem könyvekben gyakran szerepeltették az elmúlt évtizedekben. Vajon holokauszt-tagadásnak, vagy gyűlöletkeltésnek minősül-e, ha bemutatjuk a fotó eredetijét? Amit ezzel a fényképpel a holopropagandisták műveltek, mint cseppben a tenger, pontosan visszatükrözi a holokauszt körüli csalások sorozatát. A valóságban ugyanis a képen látható német katona nem a gyermekét tartó nőre lő – mint ahogy a holokauszt-propagandisták sugallni szerették volna –, hanem valamilyen távolabbi célpontra tüzel.

Vagyis éppen az ellenkezője történt annak, mint amit a holokausztosok el akartak velünk hitetni: a német katona éppenséggel a gyermekét átkaroló asszonyt védelmezi. A fotó bal szélén megfigyelhető még két puska vége: mindkét fegyvert ugyanarra a célpontra irányozzák, mint amelyre a képen jól látható német katona is céloz. David Irving szerint a fénykép jobb oldalán – melyet a holokauszt-propagandisták egyszerűen lehagytak a kiállításokra, könyvekbe szánt másolatokról – látható katonák minden bizonnyal egy közeledő tankra lőnek. Feltehetően ugyanerre a tankra céloz a „gyilkosnak” beállított német és a tőle nem túl távol álló két bajtársa is.
Perge Ottó