Az Izrael és a Hezbollah közötti fegyveres konfliktusnak áldozatul esett a minap a libanoni hadsereg 16 katonája is, közülük 12 szolgálaton kívül volt, amikor légicsapás a halálát okozta - közölték hétfőn libanoni katonai források.
Izraeli harci gépek és drónok 11 légitámadást hajtottak végre hétfő hajnalban Dél- és Kelet-Libanonban - tették hozzá.
A libanoni hadsereg beszámolója szerint a korábbi napokban is életét vesztette szolgálatban lévő két katonája az ország déli részén fekvő Kafra település egyik őrposztja elleni izraeli támadásban.
Libanon forráshiánnyal küszködő, gyenge hadserege nem vesz részt közvetlenül az Izrael és a Hezbollah közötti háborúban, az izraeli hadsereg dél-libanoni szárazföldi hadműveletének két héttel ezelőtti megindítása óta pedig visszavonta erőit a közös határ menti állásaiból. A hadsereg eddig egyszer reagált izraeli támadásra tavaly október óta, akkor az izraeliek a libanoni hadsereg egyik támaszpontját támadták Bint Dzsbeil térségében.
A Hezbollah hétfőn azt közölte, hogy légicsapást mért egy izraeli laktanyára a Tel-Avivtól északra fekvő Netanja közelében, valamint egy haditengerészeti támaszpontra Haifa mellett. Ez egy nappal azután történt, hogy egy izraeli katonai támaszpontot ért hasonló támadásban legalább négy újonc izraeli katona életét vesztette.
(MTI nyomán)