Bezár!
2020. augusztus 9., vasárnap, Emőd napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
23:01 Fehéroroszország: a választásra jogosultak harmada már előzetesen voksolt, "véletlenül" őrizetbe vettek két ellenzéki kampánystábtagot22:48 Napi devianciapropaganda: Józsefváros a legújabb Zugló22:33 "Akasszátok fel őket!" - ez a tüntető tömeg kedvenc jelszava az "ítélet napján" Bejrútban22:19 Jeruzsálemben tömegtüntetésen követelik Binjámin Netanjáhu és kormánya távozását21:57 Momentum-DK-viszály: manipulált hangfelvétellel, fizetett hirdetésben sározással folytatódott a gödi történet21:25 Ronaldinhóék újabb 200 ezer dollár kifizetése után szabadulhattak a paraguayi luxushotelből21:01 Tizenegyen meghaltak egy lakástűzben a csehországi Bohumínban - állítólag egy lakó felgyújtotta a saját ajtaját20:46 A magyarországi négerek is rájöttek, milyen nehéz a sorsuk20:10 MACS-vezető: a vértranszfúzió a legnagyobb doppingmumus19:33 Megnőtt az illegálisan Csehországban tartózkodók száma - ukránok, moldovaiak, vietnámiak19:09 Újabb gyilkosság történt Érden18:45 Halálos baleset történt a sajóivánkai vasúti átjáróban18:22 Törökországból egészen Lengyelországig jutott kamionnal egy 34 egyedes sáskarakomány17:40 "Sikeres vértanúműveletet" hajtottak végre Mogadishuban17:21 Berlinben vaddisznó orozta el egy nudista férfi számítógépét (16+)
24 óra legolvasottabbjai

Publicisztika ::

Quo vadis, magyar katolikus egyház?

Reklám

Fejétől bűzlik a hal, kezdhetnénk cikkünket az ismert közmondással, de ezúttal talán nem lennénk igazságosak. 

Annibale Carracci: Domine quo vadis?
Valószínűtlen ugyanis, hogy Erdő Péter adta volna ukázba minden hívőnek, hogy kell politikailag korrekt módon gondolkodnia, s cselekednie a kampány alatt.
A klérus döntő többsége, és igen sok hívő magától is úgy gondolja, hogy jó keresztény nem politizál. Közrejátszik ebben az a tény is, hogy az egyházakon belül sem történt rendszerváltás: Egyfajta szemforgató betyárbecsületből nem volt politikai átvilágítás, elszámoltatás, s felfüggesztések olyanok esetében sem, akik ügynök múltjuk során súlyos károkat okoztak az egyháznak. Nos, erre nyilvánvalóan igaz a fentebb citált közmondás hala, hiszen (nem egyházi) történészek már feltárták, hogy Lékai László éppúgy be volt szervezve ügynöknek, mint utódja, Paskai László. Ugyanakkor az általános apolitikus kussolás előnye, hogy a megszólalás egyelőre nem tilos, és szerencsére vannak az egyházban olyanok is, akik meg merik törni a csendet!
Sajnos a Keresztény Demokrata Néppárt, mellyel sok hívő a neve és történelmi múltja miatt szimpatizál, az elzsidósodott Fidesz jelentéktelen szatellitjévé vedlett, akár össze is olvadhatna vele, közös zsidókereszténységük okán. De még a rájuk szavazó papok és hívek közt is akad, aki ki meri mondani, hogy a Krisztusban hívő embernek nemhogy szabad politizálnia, hanem még kötelessége is az! Mert vétkesek közt cinkos, aki néma! Uram bocsá’, már olyanok is voltak, akik nyíltan a Jobbik mellé tették le voksukat, részt vettek és felszólaltak rendezvényeiken, sőt szószékről hirdetik nemzeti elveiket.
Az egyház többsége azonban egyelőre Zsidesz-szimpatizáns, s ez időnként végzetes politikai tévedésként tükröződik vissza. Erdő Péter elhatárolódott az adventi keresztállításoktól, Pápai Lajos bírálta a nemzetiek körében népszerű magyar ősvallást. De jó példa az ámokfutásra a Katolikus Rádió esete is. Nemrég megpályáztak és megkaptak egy uniós támogatást, s ennek fejében elkezdték propagálni műsoraikban azt az Uniót, mely jelenlegi formájában egyértelműen a sátán igáját húzza. S a rádió szerkesztősége mindjárt meg is hívta egy kis EU-s bájcsevegésre dr. Balázs Péter közgazdászt, a Libajnai-kormány külügyminiszterét. Balázs pártonkívülisége nyilvánvalóan annyit ér, mint mondjuk Madonna szüzessége. Kormánytagként erkölcsileg és büntetőjogilag egyaránt felelős mindazon károkért, amely miatt népünk április 11-ig naponta kénytelen senyvedni!
Lehet találgatni, miről volt szó a műsorban, melybe természetesen nem hívtak meg senkit, aki kifejthette volna ellenvéleményét bármely kérdésben. Arról, hogy milyen jó nekünk az EU, hogy okvetlenül engedelmesen meg kell felelnünk elvárásaiknak. Hogy a politikai kérdéseket a parlamentben szabad csak megoldani, s nem az utcán, hogy óvakodni kell bármiféle radikális eszmétől és viselkedéstől. Konkrétan nem nevezte meg utalgatásait, de világos, hogy a bűnöző Libajnai minisztereként nem a rendőrterrorról fecseg, hanem az utcán tüntető nemzeti erőket bírálja.
Csak remélni tudjuk, hogy végre lesz olyan vezetője egyházunknak (Bábel Balázs püspök tűnik leginkább a magunkfajtának), aki oda mer állni a nemzeti radikálisok élére, mint egykor Prohászka, vagy Mindszenty bíboros, és nem fél attól, hogy a nemzetközi maffia szélsőségesnek bélyegzi! Mert ha nem lesz igazi pásztorunk, akkor fel kell tennünk Péter Krisztushoz intézett, legendabeli kérdését: Quo Vadis, domine? Ha mi nem megyünk, Megváltónk indul Judapestre, hogy helyettünk hozza meg azt az áldozatot, melyet mi lennénk kötelesek érte meghozni…
Tarnóczy Szabolcs
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2020 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready