A Mi Hazánk alelnöke írja X-en:
A két kiskorú ügyében filléres korallok miatt összehozott milliós nyomozati költséget az adófizetők állják, vagy azok, akik a beteges hatalmaskodások miatt ekkora hibát követtek el? – tettem fel a kérdést parlamenti indítványként:
Tisztelt Dr. Polt Péter Legfőbb Ügyész Úr!
Szeptemberben értesülhettünk a médiából a Nemzeti Adó- és Vámhivatal „óriási” fogásáról, miszerint ez év februárjában egy 17 és egy 12 éves gyermek csomagjainak tüzetes átvilágítása közben – a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren – olyan koralldarabok kerültek elő, amelyek, ahogy a szakzsargon jelöli: „CITES-köteles példányok”.
Gratulálni szeretnék ehhez a fogáshoz, melynek becsértéke az Agrárminisztérium szakértője szerint 300, azaz háromszáz forint. Ez azonban a hatóságot nem akadályozta abban, hogy további szakértővel vizsgáltassák meg a korallmaradványokat, immáron a Természettudományi Múzeumtól kérve mindezt. Itt 261.000 forinttal nőtt az „ügy” költsége. Nézzük, Magyarországon 261.000 forintért mit lehet kapni: 14 munkaórát, 24 korall vizsgálatát és a korábbi minisztériumi szakvéleménnyel nem egyező 1 oldalas véleményt. (Ugyanis a korábbi véleménnyel szemben a koralldarabkák egy részének birtoklása még csak nem is jogellenes!) Kukába szánt darabkákat szedtek össze, ez volna a természetkárosítás. (A kép az eljárás egyik dokumentumának a része.)
Az eljárás során a 12 éves gyerekkel szembeni eljárás jogalapját igazoló hivatalos dokumentumot a szülők kérésére sem mutattak, csak egy előállítási papírt. Az abban foglaltakat a gyerekeknek olvasták fel, de lemásolni nem engedték. Emiatt a jogvégzett szülők panasszal éltek. A panaszt elutasították, de a 12 éves gyermekkel szembeni eljárást végül ez év áprilisában megszüntették. A „családbarát Magyarországon” a 17 éves lányt a Repülőtéri Rendőri Igazgatóság újra kihallgatásra idézte, ahol rabosították. A kihallgatáson a nyomozati hatóság jelenlévő képviselője elismerte azt, hogy egyetlen gyermektől sem várható el az, hogy CITES-listába tartozó maradványokat felismerjen.
Tisztelt dr. Polt Péter! Innentől kezdve az Ön irányítása alatt lévő szervezet fővárosi I.-XII. kerületi ügyészsége megkapta az iratokat, és Önök nem szüntették meg az eljárást, hanem gyalázatos módon további nyomozati eljárásra utasították a Repülőtéri Rendőri Igazgatóságot! Ennek keretében a lány otthonának környezettanulmányát is elrendelték, illetve bűnügyi pártfogót is kirendeltek. A koholt vádak alatt álló vádlottak pszichológiai megsemmisítéseinek hasonló módszereit ismerhetjük Szolzsenyicin műveiből. Esetleg alvásmegvonással nem próbálkoztak?
Tisztelt dr. Polt Péter! Immáron tudjuk, hogy az eljárást csupán a sajtó nyomására szüntették meg. A kérdésem az, hogy a felmerülő, milliós nagyságrendű bűnügyi költségeket ugye nem az adófizetők pénzéből óhajtják megfizetni? A szalagmunkás, az áruházi pénztáros és a kamionos is pénzzel felel munkája során elkövetett tévedéseiért. Így felszólítom, hogy egyeztessen az illetékes kollégáival, illetve hatóságokkal, és fizessék meg ennek a gyalázatnak a költségeit saját fizetésükből azok, akik a beteges hatalmaskodások miatt ekkora szakmai és emberi hibát követtek el!
 
Korábban írtuk: