Bezár!
2019. május 26., vasárnap, Fülöp, Evelin, Gyöngyvér napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
06:53 1300 újságíró közvetít Brüsszelből22:44 Családi ház udvarába csapódott be egy ittasgyanús siklóernyős Mezőberényben22:25 Hadházy és Szél cirkusz nélkül is bejut vasárnap este az NVI-hez21:47 Háromezerre apadt a sárgamellényesek száma21:20 Ez is csak egy mihaszna influenszer: angyalszobornak esett neki vésővel az Instagram-modell20:57 Egy kaliforniai bíró Trump határkerítése ellen ítélt20:33 Megválasztotta új elnökét a Magyarországi Németek Országos Önkormányzata20:15 Tájkép csata előtt19:58 Két tucat áldozatot szedett eddig az özönvíz Afganisztánban19:43 Vajon tényleg csak a szegénység az oka?19:31 15 éves a Harcos márka! - Íme 2019 újdonságai (x)19:21 Nem a náci Magyarországon kockázatos a kipa viselése, hanem a kiheréltsége miatt agonizáló Németországban18:56 Az úzvölgyi temetőgyalázás miatt demonstráltak Csíkszentmártonban - kampányban próbálja határozottabb arcát mutatni az RMDSZ18:41 Kigyulladt a nagykanizsai hulladéklerakó-telep18:25 Tóth Bertalanra és Szabó Tímeára gerjednek a legperverzebb győri fideszesek
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Jó és szép ::

VÉGRE: több mint két év után kiengedték Budaházyt és Szaszkát a börtönből

Reklám

A Kuruc.info értesülése szerint percekkel ezelőtt megszüntették Budaházy György és Szász Endre István közel 2 és fél éve tartó előzetes letartóztatását. A bíró házi őrizetet rendelt el, bővebb információkkal később jelentkezünk.
Budaházy közvetlenül szabadulása után, családja körében:

Mint ismeretes, Budaházyt 2009. június 17-én vette őrizetbe a rendőrség, miközben a hazafi a Teve utcába ment gyanútlanul egy egyeztetésre, mit sem sejtve. A Kuruc.info úgy tudja, hogy Budaházyt a legszigorúbb körülmények között tartották fogva, egy évig még a napot sem láthatta, mert pusztán akkor vitték ki mindig rabszíjon a szabad levegőre, amikor már besötétedett. Hírportálunk úgy tudja, hogy a hazafi cellájával szomszédos zárkában a Cozma-ügy egyik gyanúsítottja, Sztojka Iván volt, Budaházy tehát ilyen cigánybűnözőkkel került egy körletbe.
A hazafit 2 és fél éven át próbálták megtörni, nem sikerült. Most végre hazakerülhet családjához, feleségéhez és gyermekeihez. Komoly bizonyítékot egyelőre nem láttunk Budaházy ellen, és a két és fél év alatt a sünök még odáig sem jutottak el, hogy kínjában Budaházy magára vállaljon ezt-azt egy szabadlábra helyezésért cserébe.
Szabadságot Budaházynak!
Friss #1: A Kuruc.info az interneten elsőként írta meg a jó hírt. Időközben az MTI és a HVG is megerősítette értesülésünket: "Szabadlábra helyezték Budaházy Györgyöt a terrorcselekmények vádjával folyó perben a Fővárosi Bíróságon.
Az ügyészség szerint Budaházy 2007 folyamán az Ír Köztársasági Hadsereg mintájára létrehozta a Hunnia mozgalom elnevezésű szervezetet annak érdekében, hogy 2007-2009-ben terrorcselekményekkel, főként Molotov-koktélos támadásokkal az akkori szocialista-szabad demokrata kormánytöbbség politikusait és a lakosság velük rokonszenvező csoportjait megfélemlítse, és így befolyásoljon parlamenti döntéseket.
A politikai motivációjú támadások célpontjai javarészt az akkori kormánypárti politikusok otthonai, illetve az MSZP és az SZDSZ székházai voltak." (HVG)
Friss #2: Szász Endre Istvánt azzal vádolják, tagja volt a Magyarok Nyilai Nemzeti Felszabadító Hadseregnek, s ő készítette a robbantásokhoz használt bombákat. Ajánljuk a korábbi videót, kiváltképp 12:50-től, hátborzongató az a lelki erő, ami Szaszkából árad. "Egy székely ember gerincét akarják ezek a férgek meghajlítani? Velem nem köt alkut senki!"
Friss #3: A bíróság a védelem indítványának helyt adva nem jogerősen megszüntette a legsúlyosabb kényszerintézkedést, és házi őrizetet rendelt el, így a több mint két éve fogva tartott Budaházy órákon belül diósdi otthonában lehet. Budaházy hívei tapssal, örömujjongással fogadták a döntést. Az ügyész fellebbezett, így a Fővárosi Ítélőtábla határoz majd jogerősen. A pénteki elsőfokú döntés viszont azonnal végrehajtható. A Budaházy-per november végén folytatódik. (Index nyomán)
Friss #4: A bíróság figyelmeztette Budaházyt és a szintén több mint kétéves fogva tartás után házi őrizetbe helyezett Szász Endre harmadrendű vádlottat, hogy csak a bíróság által meghatározott célból hagyhatják el otthonukat, a házi őrizet betartásának szabályait rendőrjárőr fogja ellenőrizni. "Ha megszegik a házi őrizet szabályait, nincs az a bíróság, amely még egyszer kiengedné önöket" - intette a vádlottakat a tanács elnöke, és hozzáfűzte: "próbaidő következik, fontolják meg, mit kockáztatnak!"

Hiába a díszlet, Budaházy volt az erősebb - ez a kép korábban készült
Szóbeli indoklásában a bíró kifejtette, hogy megítélése szerint az előzetes letartóztatás mindkét korábban megállapított indoka, a szökés, elrejtőzés, illetve a bűnismétlés veszélye egyaránt fennáll. Különösen Budaházy esetében, aki a vádbeli cselekményeket más, korábban elkövetett bűncselekmények miatt folyamatban lévő büntetőeljárások hatálya alatt követte el. Ugyanakkor a bíró kifejtette azt is: nem tekinthet el attól, hogy mennyi ideje van letartóztatva a két vádlott, és mennyi ideig tarthat még az eljárás.
Budaházy ügyvédje a tárgyaláson a szabadlábra helyezési kérelmet indokolva hivatkozott arra is, hogy egy szakvélemény szerint 2009 nyara óta előzetes letartóztatásban lévő védence kislányai súlyos lelki károsodást szenvednek azért, mert több mint két éve nem tarthatják a kapcsolatot édesapjukkal, és ez végérvényesen pótolhatatlanná válik. Emellett rövidesen a törvény kötelező rendelkezése szerint is esedékes, hogy a bíróság felülvizsgálja Budaházy előzetes letartóztatásnak indokoltságát, amely a vádban foglalt bűncselekmény miatt legfeljebb négy évig tarthat. (MTI)
Kuruc.info
Reklám


Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Szavazás
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready