Sziasztok Kurucok! Egy dolgon nagyon elgondolkodtam. Ugye listaállításhoz 20.000 ajánlószelvény kell. A pártok mindig többet adnak le egy picivel, hogy a hibás szelvények kiszűrése után is meglegyen a szükséges szám. Összesen 8 párt állított listát.
Na mármost. Az MCF Roma Összefogás is tudott listát állítani, amihez legalább 20.000 ajánlószelvény kellett. Ehhez képest csupán 13.440 szavazatot kapott. A kérdés: Hova tűnt 7.000 szavazó?
A válasz egyszerű: Ahogy Kolompár Orbán mondta a tavalyi népszavazás után: " A cigányok azért nem mentek el nagyobb számba szavazni, mert valószínűleg a földeken dolgoztak". Itt is ez lehetett. (Ha-ha-ha)
Szebb jövőt, győzzön a Jobbik!
(Kuruc.info, olvasónktól)
Kuruc.info (A.S.) plusz kommentár: ugye, emlékszünk Novák Előd nyilatkozatára? Idézzük:

"Több száz hamis ajánlószelvényt találtam a Kolompár Orbán által leadott, formailag érvényesnek elfogadott kopogtatócédulák közt. Bár a hamisítás tényét az OVB is elismerte, a törvénysértés miatti feljelentési javaslatomat elképesztő módon, egyhangúan leszavazták, holott annak hivatalból való megtételét jogszabály is előírja. Ezért a Jobbik tett feljelentést a választás rendje elleni bűncselekmény, továbbá a fehérgalléros cigánybűnözésben való hivatali közreműködés miatt bűnpártolás címén is."

Megszólal bennünk a kisördög: vajon miért szavazta le a többi párt a Jobbikot? A szavazás végeredményének ismeretében kinek volt igaza, és ki minősíthető bűnpártolónak?
Természetesen azt el kell mondanunk, hogy az, hogy egy (kis)párt kevesebb szavazatot kap, mint kopogtatócédulát, sokszor megesett - nem garantált, hogy elmegy szavazni az, aki a céduláját a házhoz jövő aktivistának odaadja. De hogy ez a különbség egyenesen 40%-os legyen?