Nahát nahát, a Magyar Narancs ismét nagyot alkotott. Hopp, de hiszen személyesen Varró Szilvia hazudozik egy jót:

"Költöztetők - Gyújtogatás Galgagyörkön

Egy cigány fiú elszerette egy fehér ember élettársát - a két család hétköznapi konfliktusának megoldására a megcsalt férfi a Magyar Gárdát hívta segítségül. Szombat éjjel Galgagyörkön a romák szerint a gárdához tartozó egyenruhások támadtak meg néhány házat, vasárnap pedig már hivatalosan vonult fel a gárda a településen.

B. Henriett szombat éjjel két kisebb gyermekével volt otthon. Csak annyit fogott föl, amikor a két bőrfejű berúgta az ajtót, hogy föl kell kapnia a nyolc hónapos kicsit és az ötéves nagyot, és el kell bújniuk valahová. A két férfi azonban gyorsabb volt nála: a kisbabát kipenderítették a ház elé, fölborogatták az ágyakat, a virágcserepeket, kitörték az ablakokat, szétzúzták a tárgyakat; a ház elé kiszórták és felgyújtották a ruháikat. (...) Hogy a támadók gárdisták voltak, azt csak a romák állítják - a rendőrség ugyanis garázdaság miatt egyelőre ismeretlen tettes ellen nyomoz. A romák elmondása szerint az ötvenfős csapat kisbuszokkal érkezett, és éjfél után végigvonultak a terepen. "Gyertek ki cigányok, csinálunk nektek cigányholokausztot! - ezt kiabálták, és bedobtak egy nagy darab követ az ablakon" - mondja Oláh Brigitta. (...) A romák folyamatosan hívták a rendőrséget, de azok a romák elmondása szerint csak másfél órával később értek a helyszínre - akkorra a támadóknak már csak hűlt helyük volt.

Vasárnap este az előző esti, a támadókat szállító buszok fékeztek újra Galgagyörkön. A településre érkező Magyar Gárda-tagok állítólag azért jöttek, hogy segítsenek elköltözni két magyar családnak. Az egyenruhások (...) a lakosság egy kisebb részének tetszésnyilvánításától kísérve elénekelték a Himnuszt. (...) A rendőrök hermetikusan elzárták az utat a gárdisták és a cigánytelep között, és csak azt a pár gárdistát engedték be, akik költöztették a családokat. Összetűzés nem történt, a gárdisták az akció után a szomszédos település kocsmájában söröztek.

A Magyar Gárdát (...) P. László, Henriették szomszédja és lakásuk tulajdonosa hívta a faluba. Habár Henriett és élettársa, Janó évekkel ezelőtt kifizették a házrészt az előző tulajdonosnak, az sose került az ő nevükre. Kezdetben ez nem okozott problémát, (...) ám P. László megelégelte, hogy sose fizetik a közüzemi díjakat, miközben közös a mérőóra. De konfliktus mégsem ebből lett. Hanem abból, hogy P. László nem roma élettársa, Anita beleszeretett Henriett öccsébe, az alig 18 éves Lackóba, A férfi és a fiú között több összetűzés is történt az elmúlt időszakban: Lackó két hete például úgy megütötte P. Lászlót, hogy annak beszakadt a dobhártyája. P. László végül úgy döntött: eladja a házat, és kihívja a Gárdát. (...)

Henriették a gyerekekkel hétfő délután még a polgármesteri hivatalban toporognak karikás szemekkel: nem mernek visszamenni a fölforgatott házba, félnek, hogy újra megtámadják őket. (...)

Lakatos Zoltán, akit fiával együtt támadtak meg szombat éjjel, maga veszi kézbe az eseményeket. Hétfő délutánra Szentéről, Nyíregyházáról hívott rokonokat, ismerősöket. "Én ezt nem hagyom, magam védem meg a fiamat, a családomat." (...) Nem bízik a rendőrségben, mert bár vasárnap és azóta példásan látják el a feladatukat, szombat éjjel negyed egytől fél háromig folyamatosan hívta őket, mire kiértek. A Váci Rendőrkapitányságon ezt tagadják: Kissné Varga Tünde szerint kizárt, hogy másfél órát késtek volna a rendőrök, legfeljebb az erősítés érkezett később. A rendőrség két házat ért, 350 ezer forint érétkű rongálás miatt nyomoz. Arra, hogy a szombat éjjeli támadást a Magyar Gárda tagjai követték volna el, "nem merült fel adat". (...)"

(Horváth Aladár esélyegyenlőségi biztos szerint) "sajnálatos, hogy a magyar jogállam és a hatóságok semmit sem kezdenek azzal, hogy egyenruhába öltözött újnyilas terrorkülönítmény vonja lassanként ellenőrzése alá a romák által lakott vidékeket." - zárul a Magyar Narancs cikke. Ez a mondat megérne egy becsületsértési pert. Sokan lennénk kíváncsiak, hogy vajon milyen (konkrét) bizonyítékokat hozna fel Horváth úr fenti kijelentésének bizonyítására.

Hát ez kurva jó. Miért is nem forgatunk ebből játékfilmet. Vagy lehet hogy szkifit kéne, mert egyre jobb lesz a sztori. Nekem személyesen ez a kedvenc részem:

"B. Henriett szombat éjjel két kisebb gyermekével volt otthon. Csak annyit fogott föl, amikor a két bőrfejű berúgta az ajtót, hogy föl kell kapnia a nyolc hónapos kicsit és az ötéves nagyot, és el kell bújniuk valahová. A két férfi azonban gyorsabb volt nála: a kisbabát kipenderítették a ház elé, fölborogatták az ágyakat, a virágcserepeket, kitörték az ablakokat, szétzúzták a tárgyakat; a ház elé kiszórták és felgyújtották a ruháikat. "

Biztos nácifasiszta vagyok, de olyan hangosan röhögtem, hogy a szomszédban felkapcsolták a villanyt... Valahogy nem tudom elképzelni, hogyan lehet egy nyolc hónapos babát "kipenderíteni". Valahogy az én ismereteim szerint kipenderíteni nem lehet egy járóképtelen, ilyen korú csecsemőt.

Megkaptuk egyébként a választ a nemcigány újmagyar megfelelőjére, ez lesz a fehér ember. A cigók lehetnének indiánok akkó má.
Kuruc.info - A.S.