Az erőforrás 2023. július 21-én egy oroszlányi gazdabolt előtt kiállított két fűkasszát (75-290 000 forint) lopott el úgy, hogy azokat magához véve elsétált. Az eszközöket később eladta. A fűkaszákat a nyomozó hatóság lefoglalta, így a lopással okozott kár megtérült.
A férfi 2023. július 6-án egy oroszlányi üzletben egy 5999 forint értékű szeszes italt akart ellopni úgy, hogy azt a nála lévő táskába pakolta, és a pénztárnál csak az élelmiszert akarta kifizetni. Tettenérték, így a sértett kára megtérült.
Az elkövető 2023. július 15-én ugyanebben az üzletben egy 5999 forint értékű szeszesitalt szintén a táskába pakolt, és a pénztárnál csupán az általa vásárolt élelmiszert akarta kifizetni. Ismét tettenérték, így a sértett kára megtérült.
A férfi más bűncselekményeket is elkövetett. Tavaly júliusban, az oroszlányi hajléktalanszálló hátsó kerthelyiségében alvó sértett mellől lopta el a 44 000 forint értékű telefonját. A sértett fülében egy vezetékes headset volt, ami be volt dugva a feje mellett lévő mobiltelefonba. Az elkövető látta a headset zsinórját, amit kihúzott a telefonból. A férfi a telefont még aznap délután értékesítette.
A Tatabányai Járási Ügyészség kifosztás bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat. Az ügyészség a letartóztatásban lévő többszörös és különös visszaeső férfival szemben fegyházbüntetés, közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta azzal, hogy a sértetteknek okozott kárt fizesse meg - közölték honlapjukon.