Csak úgy repül a feje
Az erdélyi (Maros megyei) Kerelőszentpálon is javában zajlik a "felzárkóztatás". Ott éppen egy cigány tanárnő formájában, aki folyamatosan terrorizálja és veri nem csak a diákokat, hanem kolléganőit is. Ha valaki panaszkodni mer, még többet kap - ismerős, ugye?
No de a szentpáliak egyszer csak megunták, és rendőrt hívtak. Felzárkóztatott tanárnőnk hozta a formáját... de az események kissé váratlan fordulatot vettek:
 
 
Bizony, addig tart csak, amíg az elsőt megkapják...
Mit gondolnak a kedves olvasók, kitört a tömeghisztéria a román sajtóban, hogy vége a világnak, mert itt a fasizmus? Fenét. A híradóban, melyből a fenti részlet származik (kereskedelmi tévé, mint pl. az RTL Klub), szépen elmesélték a cigányasszony viselt dolgait, ismételten hangsúlyozva származását, egyértelműen a rendőrnek adva igazat. Megjegyezték, még a kollégájukra is rátámadt az agresszív nőszemély (aki természetesen azzal védekezik, hogy ő csak áldozat, valójában kollégái ki akarják rekeszteni).
Eljárás is indult - a cigány ellen.
Kerelőszentpál egyébként igencsak cigányfertőzött: 1992-ben 1514 lakosából 656 volt cigány, 473 magyar, és 385 román. Mostanra valószínűleg sokkal rosszabb az arány.
Frissítés: A Maros megyei rendőrség szóvivője, Livia Popa szerint Moldovan Constantin rendőr önvédelemből cselekedett - adja hírül a Népújság. Na ennyit erről.
Kuruc.info - Antena 3 nyomán
(Köszönet olvasónknak!)