Gyurcsány Ferenc "Magyar Demokratikus" Chartáját közéleti szempontból senkinek számítók írták alá, vagy pedig halottak, legalábbis az egyetlen, MaSzoP számára jelentős életművel bíró Balassa Péter öt éve halott.  De Qrcsány kedvéért kinyúlt sírjából egy pennával, hogy aláírja a kezdeményezést.
Szép hosszú a lista egyébként, mármint azoké, akik aláírták a Chartát. Számottevő közéleti személyiségek nevét pedig csak nagyítóval keresve lehet megtalálni. Ám szemet szúrt egy név: Balassa Péter.
Persze sok Balassa Péter van, lehet, hogy ez a Balassa Péter egy vígan élő MaSzoP-os vagy hátrányos helyzetű, aki harcol a kirekesztés ellen, de lényegében teljesen ismeretlen személy, de az is lehet, hogy ez az a Balassa Péter, aki 5 éve halott. Ha a második megoldás a nyerő, akkor fejet hajthatunk Qrcsány szellemidéző tehetsége előtt.
De ki volt a 2003-ban elhunyt Balassa Péter?
1947-2003-ig élt. Halálakor ugyanúgy jelentetett meg róla nekrológot a Népszabadság vagy a Magyar Narancs, mint a katolikus Új Ember folyóirat. Az Eötvös Loránd Tudományegyetemen tanított, és folyóiratokat szerkesztett: Vigília, Jelenkor. "Hovatartozása" tehát nyilvánvaló, de azt, hogy mit gondolt volna Qrcsány-féle Magyar Demokratikus Charta aláírásáról már sosem tudjuk meg, egy biztos: 2003-ban meghalt.
A MaSzoP népszerűsége annyira padlón lenne, hogy halottak nevének odabiggyesztésével vagy jelentéktelen, ám élő emberek aláírásainak felhalmozásával akarja bizonygatni, hogy mennyire támogatandó a meghirdetett Charta?
(Szent Korona Rádió)