Fegyverraktárakat és hadállásokat támadott az izraeli légierő szerdára virradóan Szíria keleti részén, és legkevesebb 23 ember halálát okozta - jelentette az Emberi Jogok Szíriai Megfigyelőközpontja (OSDH) nevű aktivistahálózat.
Az idén ez volt a második izraeli légitámadás Szíriában, és a halottak között a szíriai hadsereg hét katonája és 16 olyan fegyveres van, aki Iránhoz kötődött - tette hozzá a szervezet, amelynek központja Angliában, van de aktivistái Szíria-szerte jelen vannak. Az Iránhoz kötődő, meghalt fegyveresek között voltak olyanok, akik az iráni Forradalmi Gárda elitalakulat tagjai voltak, voltak akik az Irán-barát libanoni Hezbollah mozgalomé, valamint olyanok, akik a Fatimid Brigádoké, amely szervezet afgán harcosokból áll. A légitámadás legalább 18 légicsapásból állt különböző célpontok ellen egészen Deir-ez-Zór várostól az iraki határig - írta az OSDH.
Az izraeli légitámadásról a Szana szíriai állami hírügynökség is beszámolt, de részleteket nem közölt.
Az izraeli hadsereg tavalyi éves jelentése szerint a légierő 2020-ban mintegy ötven szíriai célpontot támadott, a szíriai háború 2011-es kezdete óta pedig több száz légitámadást hajtott végre az országban.
(MTI nyomán)