A Timelines: Assault on America egy elsősorban androidos és iOS-es mobiltelefonokra és tabletekre kifejlesztett, valós idejű, izgalmas, katonai stratégiai játék, 100%-ban magyar fejlesztéssel és 90%-ban magyar finanszírozással.
A korábban, 2013-ban megjelent, Steamen lévő tesztverzióhoz képest egy felújított, javított változatával került a mobilpiacra. Természetesen van PC-s verzió is, ami szintén frissült ezzel együtt.

Röviden nehéz teljes körű leírást adni a játékról, mert amellett, hogy könnyen átlátható és kezelhető, nagyon sok lehetőség rejlik benne a taktikázásra, de a valódi mélységeket a játékosoknak kell kitapasztalniuk. Alapjában véve ez egy bázisépítő és egységgyártó játék, amiben folyamatosan, minden egységet külön van lehetőség fejleszteni abban a sorrendben, ahogyan a játékos taktikája kívánja. Van, aki az ágyúkat szereti, van, aki inkább a tankokat, de van, aki erősebb gyalogsággal oldja meg az adott pályát, esetleg vegyesen.
Multimódban elérhetők nemcsak az amerikai egységek, hanem további nyolc nemzeté is: magyar, orosz, német, cseh, román, francia, brit és japán. A 12 pályás kampány mellett helyet kapott egy multiplayer mód, amiben vagy a gép ellen, akár másokkal (coop), vagy épp mások ellen tudunk harcolni. Összesen négy játékos csatlakozhat egy meccshez. A „cross-platform” a játék egyik nagy erőssége, amely révén minden operációs rendszer játékosa (PC, Android, iOS) látja, és meg is tudja invitálni a másikat egy zúzós multi meccsre.
A játékra jellemző, hogy egy tapasztalt játékos egy jó stratégiával ötszörös túlerőt is képes felmorzsolni. Tehát itt nem az győz, akinek több tankja van. Lehetőség van aknákat telepíteni, bombázást kérni egy adott területre és így tovább...
A játékmenet röviden az, hogy rádiótornyokat kell elfoglalni, és ezek birtoklása folyamatos bevételt ad. Minél több torony van a játékos kezén, annál több forrásból gazdálkodhat.
Az AI (mesterséges intelligencia) okosan játszik, ugyanis amellett, hogy keményen megtorolja a játékos hibáit, folyamatosan fel is méri annak képességeit, és menet közben vált fokozatot, alkalmazkodva ezzel ahhoz, hogy a játékos kvalitásaihoz mérten jó ellenfél legyen.
Az egységek fejlesztése is összefügghet egymással. Például egy tanknál kifejleszthetünk egy erősebb első páncélzatot harci járműnk elejére. Ha emellé még a legénységet is továbbképezzük, például hogy a tank mindig forduljon az ellenség irányába, akkor ez a kettő sikeresen együttműködik.
A játék első három pályája jelenleg ingyenesen letölthető iOS-os és androidos tabletre, esetleg erősebb, nagyobb kijelzős androidos telefonra. Az akadálytalan játékhoz minimum 1 GB RAM és 800 MB tárhely szükséges. Jó hír, hogy magyar nyelven is hamarosan elérhető lesz, jelenleg is ezen dolgoznak a készítők.