Magyar nyomozók fogták el pénteken Nyíregyházán egy Németországban tavaly október végén halálra szurkált cigány prostituált nem azonosított származású feltételezett gyilkosát. (Az MTI és a rendőrségi honlap szerint persze "magyar lány" az áldozat, sőt az előbbi szerint a gyilkos is, mert magyarozni szabad reflexből, csak cigányozni nem, ahogy a Mortimer-ügy is megmutatta - a szerk.)
A rendőrség a police.hu oldalon szombat hajnalban közzétett közleményében emlékeztetett: Chemnitz városában október 29-én ismeretlen tettes 81 késszúrással megölt egy 23 éves "magyar nőt". A német rendőrség megkereste a magyar hatóságot, mert felmerült a gyanú, hogy az elkövető kapcsolatban állhatott a sértettel, és valószínűleg magyar állampolgár.
Zoom
A "magyar" nő
A készenléti rendőrség nyomozói megállapították, hogy a nő gyilkosa egy tiszadadai férfi lehet, a németek pedig a magyaroktól kapott adatok alapján január 5-én európai elfogatóparancsot adtak ki ellene. A rendőrök másnap este egy nyíregyházi bevásárlóközpont parkolójában elfogták a 20 éves tiszadadai B. Richárdot.
A férfit előállították, majd kiadatási őrizetbe vették, a bíróság később dönt a Németországnak történő átadásáról.
A Bild című német lap korábban arról írt, hogy az "elhunyt magyar lány" prostituáltként "dolgozott" Németországban.
(MTI nyomán)