Puzsér Róbert az LMP szombati kongresszusának címzett egy bejegyzést a Sétáló Budapest 2019 névre hallgató facebookos kampányoldalán. Ebben nemcsak a liberális pártocskát kéri támogatásra, de fel is vázolja a Tarlós-váltó centrumkoncepciót:
Arra kérlek benneteket, hogy csak akkor támogassatok, ha ti is centrumot akartok építeni. Politikai otthont annak a harminc százaléknyi budapesti szavazónak, aki nem kér sem a Fideszből, sem a KDNP-ből, sem az MSZP-ből, sem a DK-ból, aki nem kér a szekértáborokból, a polgárháborúból, a sérelmi politikából, a véres és gyalázatos huszadik századból. Én ezt az ügyet szolgálom, és mindent el fogok követni azért, hogy ebbe a centrumba a Jobbik Magyarországért Mozgalmat és a Momentum Mozgalmat is integráljam. Nem azzal, hogy megfosztok bárkit is a maga rögeszméjétől, hanem azzal, hogy olyan politikai kultúrát építek, ahol a felek annak ellenére képesek az együttműködésre, hogy a világ húsz százalékáról mást gondolnak, a további nyolcvan százalékban – konkrétan a zöld politika, a jogállamiság, a közbiztonság, a szolidaritás és a nyugati orientáció kérdéseiben – azonban egyetértenek. Ez a centrum nem a baloldal és jobboldal közt félúton van, hanem a teljes politikai rendszer felett.
Zoom
Ez lenne a "politikai rendszer feletti" influenszercentrum?
Kifejezi azt az elvárását is, hogy ne legyen balos ellenjelölt:
Azt kérem tőletek továbbá, hogy csak akkor támogassatok, ha győzni akartok. Nem megélni a vereségből, hanem igenis megverni Tarlós Istvánt, és eltakarítani Budapestről a Fideszt. Tudomásul kell venni, hogy ez nem fog menni az MSZP és a DK szavazói nélkül. Én nem akarok a régi baloldal pártjaival összefogni, de azt elvárom, hogy három egymást követő kétharmados vereség és az elmúlt hetven év után ne indítsák rám a jelöltjüket, álljanak be a centrum mögé, s ne megszállni és szétverni akarják azt.
És ehhez bizony "méltányos" ajánlatot kell tenni az MSZP - és a fentebbiek alapján a DK - elszámoltatottjainak:
A centrum pártjaitól ugyanakkor elvárom, hogy egyezzenek meg egy korrekt jelöltállítási koordinációban a régi baloldallal! Arra kérlek benneteket, hogy ne próbáljátok meg visszadobni a szocialisták arcába a gyalázatos áprilisi 27-3-as ajánlatukat! Arányos és tisztességes koordinációt várok el, amely biztosítja, hogy a Sétáló Budapest programjának többsége legyen a fővárosi közgyűlésben, a zöld és élhető Budapestnek pedig többsége legyen a kerületekben.
Csak ez az út vezethet a XXI. századi megtisztulás felé: liberális langyi pártok és a régi baloldal paktuma. Márki-Zay Péter és Vona Gábor lájkolja ezt.
Frissítés: Az LMP kongresszusa Puzsér támogatása mellett döntött
Tényleg Puzsér Róbert főpolgármesteri jelöltségét támogatja az LMP – értesült az Azonnali.
A párt kongresszusa 26 igen, 1 tartózkodás és 6 nem szavazattal szavazta meg, hogy az eddig leginkább főállású megmondóemberként funkcionáló Puzsér induljon Budapesten.
2. frissítés: Puzsér videóval válaszolt - és vár a Jobbikra és a Momentumra
(Kuruc.info)