Késelés történt egy győri iskolában, sajtóinformációk szerint egy diák késelt meg egy tanárt csütörtök délben.
A Győr-Moson-Sopron Megyei Rendőr-főkapitányság a Police.hu oldalon azt írta, a sérültet a mentők kórházba vitték, az elkövetőt elfogták.
A Kisalföld információja szerint egy diák egy tanórán késelt meg egy tanárt. A tanításnak vége, minden diákot hazaküldtek – írták.
Az MTI tudósítója úgy tudja, a késelés a Győri Szakképzési Centrum Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnáziuma, Szakközépiskolája és Kollégiumában történt, az intézmény előtt több rendőrségi jármű is áll.
Az Index úgy tudja, egy 17 éves diák késelt meg egy fizikatanárnőt a győri Jedlik Ányos középiskolában. Győrfi Pál, a mentőszolgálat szóvivője a lapot úgy tájékoztatta, hogy a nőt helyszíni ellátás után stabil állapotban vitték kórházba, nem volt közvetlen életveszélyben.
Frissítés: további információk olvasóinktól:
A késelő alapból színötös tanuló volt (rendszergazdának tanult), de hármast kapott a beadandójára, ami miatt "bekattant".
Egy helyi beszámoló:
Zoom
2. frissítés: csak nehezen viselte, hogy nem tudott a saját elvárásainak megfelelni...
"Már az óra elején megmondta, hogy ha hármast kap a fizika dolgozatára, leszúrja a tanárt, majd amikor tényleg hármast kapott, hátba szúrta” − több diák is ezt állította az Indexnek arról a 17 éves fiúról, aki csütörtökön a fizika órán szurkálta össze tanárnőjét.
Zoom
Fotók: Police.hu
A diákok szerint a nőről egy másik tanuló rángatta le a teljesen elborult fiút, aki egy bicskával támadt a pedagógusra. Az egész három másodperc alatt történt, aztán két másik tanár rohant be a terembe, akik azonnal kivitték a nőt, állítják a diákok. Három perccel később a rendőrök is megjöttek, addig András "halál nyugodtan ült, és azt hajtogatta, hogy ebből majd tanul".
Zoom
A tizedikes tanulót a rendőrök végül bilincsben vitték el az iskolából, és emberölés bűntett kísérletének gyanúja miatt indítottak ellene eljárást, kihallgatása most is tart, olvasható a Police.hu-n. Folyamatosan hallgatják ki a fiú osztálytársait is, akik közül többen sokkos állapotban vannak.
Zoom
A Jedlik Ányos Gépipari és Informatikai Szakgimnázium egy kifejezetten jó nevű intézménynek számít a városban. A diákok szerint éppen ezért "sok zárkózott maximalista diáktárs van az iskolában, mivel eléggé elit helynek lehet mondani. Sokan nehezen viselik, ha nem tudnak a saját elvárásaiknak megfelelni.” A késelő diákról is ezt mondták társai. A kollégista fiú több tanulmányi versenyen is eredményesen szerepelt, legutóbb novemberben lett harmadik a csapatával.
3. frissítés: vigyorogva ült be a tanárnő székébe