Amennyiben a Kúria nem ad helyt Karácsony Gergely indítványának, újraválasztott főpolgármesterként a lemondásával az új választást bármikor maga is el tudja érni - írta Vitézy Dávid, a második helyen végzett főpolgármester-jelölt hétfőn a Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében, amely szerint áll elébe egy új választásnak.
A politikus, aki az LMP-Zöldek és a Vitézy Dáviddal Budapestért Egyesület jelöltjeként indult a választáson, emlékeztetett, a minden jelöltet megillető jogorvoslati joggal ő is élt, és ezáltal többek között két kerület - a IV. és a VII. - kapcsán csatlakozott Karácsony Gergelyhez.
Ezekben a DK által vezetett kerületekben módszeresen elkövetett visszaélések indokolják a jogorvoslatot, mivel a szavazólapokon történt, szinte láthatatlan vékonyságú kihúzások ellentétesek voltak a választási eljárásról szóló törvénynek a kiesett jelölt törlésére vonatkozó rendelkezéseivel - írta Vitézy Dávid, megjegyezve: a jogorvoslati kérelme egyebekben a péntek esti Facebook-bejegyzésében leírtakra alapul.
A politikus úgy fogalmazott: "bízom benne, hogy a jogorvoslati eljárások gyors lezárásával végre pontot tehetünk a június 9-i főpolgármester-választás eredményére, ha pedig a Kúria szerint is megismételt választás kell két kerületben vagy egész Budapesten, azt minél gyorsabban le kell bonyolítani, hisz a választók végre azt szeretnék, hogy az őket képviselők a városukkal foglalkozzanak, ne a választásokkal".
(MTI)