A Magyar Kétfarkú Kutya Párt elnöke interjút adott a Telexnek, mely a "Nem szeretném úgy kezdeni a polgármesterséget, hogy utcai harcot vívunk Toroczkai Lászlóékkal" címet kapta, ebből idézzük a vonatkozó részt.
Zoom
Fotó: Hevesi-Szabó Lujza / Telex
- Mostanában például elég nagy hangsúlyt kapott a turulszobor ügye.
- Hát az nem lesz az első intézkedések között, az biztos.
- Az elején még radikálisabban fogalmazott, azt mondta, a turulnak a Szoborparkban a helye, most már inkább kompromisszumos megoldásra törekszik. De hogy lehet itt alkalmazkodni, ha a jobboldal egyik széle kifejezetten ragaszkodik hozzá, mások meg azt akarják, hogy tűnjön el innen?
- Valószínűleg sehogy, de jól hangzik, nem? Az valid, hogy legyen itt a második világháborús áldozatokra megemlékező valamiféle emlékmű. Az már kompromisszum, hogy ezt a részét megtartjuk.
A madarat én tényleg nem tartanám meg, mert itt a kerületben pusztítottak a nyilasok, ahogy csak tudtak.
De nem szeretném úgy kezdeni a polgármesterséget, hogy utcai harcot vívunk Toroczkai Lászlóékkal. Elkezdjük inkább a munkát olyanokkal, amikben mindenki egyetért, aztán majd nyilván a Turullal is kell valamit kezdeni.
- És mik azok, amikben mindenki egyetért?
- Van egy Erzsébet-lak nevű villa a Dobsinai utcában, ami egy ideig iskola volt, ott elkezdenénk egy közösségi teret csinálni. Amivel azonnal kell kezdeni valamit, bár nem tudom, kit fog érdekelni, azok a közbeszerzések. Ősszel lejár a parkolás és a gyerekétkeztetés, azokat nyilván ki kell írni újra. Van a félbehagyott lombkoronasétány a Normafán, nekünk van az egyetlen olyan, ami földalatti, mert csak a betonváz készült el, ami tényleg a föld alatt van. Azt el lehet bontani. Nincs részvételi iroda, közmeghallgatás van évente egyszer, miközben tök egyértelmű, hogy az emberek örülnének, ha kikérnék a véleményüket.
Korábban írtuk: