Felkerestem - amerikai ügyvédeimmel - a Facebookot és Instagramot birtokló Meta vezetőit a Szilícium-völgyben, az Amerikai Egyesült Államokban, mert nem vagyok hajlandó elfogadni azt, hogy onnan döntsék el a magyarországi választásokat. Bemutatom azt is, hogyan egyezett ki a Fidesz a Metával, és hogyan segítheti Magyar Pétert és a Tisza Pártot a Facebook. Felolvasom a levelemet is, amelyet Dávid Dórának, a Tisza Párt EP-képviselőjenek, a Meta Londonban élő jogtanácsosának küldtem - írja a Mi Hazánk elnöke. Alább a videó:
Frissítés: A Dávid Dórának írt levél szöveges változata
Az Európai Parlament magyar képviselőjeként nyilván önnek is fontosak a szabad, tiszta, demokratikus választások. Ön 2020-tól a Meta jogtanácsosa Londonban. A Meta 2019. május 17-én törölte a hivatalos, közszereplői Facebook-oldalamat, majd később az lnstagram-oldalamat is, mindenféle indoklás nélkül. Az is kiderült, hogy felkerültem a Meta ,,fekete listájára”, amely az úgynevezett veszélyes személyeket és szervezeteket tartalmazza, akiknek és amelyeknek a nevét leírni sem lehet, illetve fotójukat sem lehet közzétenni a Meta platformjain. Amennyiben ezt egy felhasználó megteszi, és egy moderátor ezt észreveszi, retorzió érheti a felhasználót. Ezen a listán a nevem többek között Adolf Hitler, Oszáma bin Láden, Pablo Escobar, valamint háborús bűnösök nevei között szerepel.
Én vagyok a világon az egyetlen parlamenti pártelnök, és az Európa Tanács Parlamenti Közgyűlésének egyetlen képviselője, aki ezen a listán szerepel. Minden bizonnyal politikai okokból kerültem erre a listára, ezt erősíti az a birtokomba jutott elektronikus levél is, amely azt bizonyítja, hogy a Jobbik pártigazgatója egy nappal a Meta törlése előtt a posztjaim tömeges jelentgetését szervezte meg a párt fizetett munkatársaival. A legfontosabb azonban az, hogy a Szegedi Ítélőtábla 2023. május 17-i jogerős ítéletében arra kötelezte a Metát, hogy 15 napon belül állítsa vissza a törölt vagy felfüggesztett lnstagram-oldalamat, amelynek a Meta azóta sem tesz eleget. Sőt! Tegyen egy próbát, és írja be a nevemet az lnstagram keresőjébe. Még most is azt a feliratot fogja olvasni, hogy Ön egy veszélyes személyre keresett rá. A veszélyes személyeket a Meta saját meghatározása szerint, többek között, tömeggyilkosokra, emberkereskedőkre, sorozatgyilkosokra érti.
Ön szerint rendben van az, hogy egy háromszor megválasztott polgármestert, egy parlamenti párt elnökét, frakcióvezetőjét ide sorolja a Meta?
Ön, mint a Meta jogtanácsosa hogyan vélekedik arról, hogy a Meta több mint egy éve törvénysértést követ el?
Ön egyetért azzal, hogy vannak olyan nagyvállalatok, óriáscégek, gazdagok, akik a törvények felett állnak?
A Meta jogtanácsosaként egyetért azzal, hogy a törvény előtti egyenlőség nem mindenkire vonatkozik?
Tisztelettel várom a feltett kérdéseimre a válaszát, és kérésére minden vonatkozó dokumentumot szívesen elküldök önnek. Egyúttal kérem, hogy a Meta jogtanácsosaként jelezze a munkáltatójának, hogy az amerikai ügyvédem által a Meta amerikai és európai központja számára eljuttatott peren kívüli ajánlatunkra pozitívan válaszoljanak, ha szeretnék elkerülni a további lépéseket. Amennyiben nem kapnék választ Öntől, azzal a következőket üzenné: Egyrészt Ön szerint rendben van az, hogy a Meta a magyar törvények felett áll, és törvénytelenséget követ el. Rendben van az, hogy egy politikai párt félrevezetheti a Metát. Rendben van az, hogy egy globális óriáscég a Szilícium-völgyből beavatkozhat a magyarországi demokratikus választásokba.
2024. augusztus 21.
Toroczkai László