A Hamász szerdán ismét bemutatott egy videófelvételt az egyik túszról, akit tavaly október 7-én raboltak el az Izrael elleni támadás során.
A videofelvételen az október 7-én a Gázai övezet közelében megrendezett technopartiról sebesülten elhurcolt 23 éves Hirsh Goldberg-Polin látható. Az áldozat amerikai-izraeli kettős állampolgár, hétéves kora óta élt Izraelben családjával.
"Százharminchárom izraeli elrabolt van a Hamász fogságában több mint 200 napja. Hirsh kiáltása az összes túsz kiáltása - elfogyott az idejük!" - közölte az elraboltak családtagjainak szervezete a videó megjelenése után.
"Izraelnek nincs több vesztegetni való ideje; a túszoknak kell az első helyen állniuk, nélkülük Izrael nem éled újjá és győzni sem fog" - tették hozzá közleményükben. "Mindannyiukat haza kell hozni - az élőket a rehabilitációra, a meggyilkoltakat a méltó temetésre"- hangsúlyozták.
Elrablása óta ez volt az első életjel Hirsh Goldberg-Polinról, akinek a kezét a videó tanúsága szerint amputálták. Édesanyját, Rachel Goldberg-Polint a múlt héten beválasztották a Time magazin 100 befolyásos embert tartalmazó 2024-es listájára annak a harcnak köszönhetően, amelyet a Gázában fogva tartott izraeli foglyok kiszabadításáért folytat.
(MTI nyomán)