2019. február 24., vasárnap, Mátyás, Etel napja van.
Vakbarát/mobil
Látogatottság
RSS
Fórum
CSS váltás
Friss hírek
22:55 Nem adják fel: tizenötödik alkalommal tüntettek a sárgamellényesek22:25 Hanoi felé zakatol az észak-koreai uralkodó22:10 Tatárszentgyörgyön szipogott az Emmi: a rasszista romagyilkosság sulykolása mellett gárdázás is kellett21:34 "Szállj sötét zászlókon hollómadár" - 576 éve született a nagy király21:15 Nem egyszerű a segélyszállítmányok útja Venezuelába20:46 Az ülőmunka terjedésével párhuzamosan egyre többen sportolnak20:17 Legalább három emberéletet követelt az Olaszországban és Horvátországban tomboló szél19:43 Zsinagógafelújítás: csalók számlájára utalt a Mazsihisz - még vicces is lenne, ha nem az ön pénzéről lenne szó19:01 Magyar portréfilmből derül ki, miért hívták Bud Spencert földönkívülinek18:27 "Elegen vannak nálunk" - Közel-Keleten működő különbíróságokat javasol az osztrák belügyér az "európai" dzsihadistáknak18:10 Guaidó megnézte a segéllyel teli teherautókat17:46 Mindenki megnyugodhat: nem szűnik meg, sőt jó irányba halad a Jobbik - és ezután listázhatják kettős párttagságú ellenállóikat17:24 Brit kormánytagok halasztanák el a Brexitet - Nagy-Britannia széthullásától tartanak16:55 Nem sokáig örülhettek bérüknek az indiai teaültetvényen dolgozó szomjasabb munkások16:19 Iszlamista konkurenciájára csapott le Franciaország Maliban
24 óra legolvasottabbjai

Anyaország, Extra ::

Elcsípett levél 2011-ből: így tolta a kormány a csőd felé a Malévot

A Malévot két évtizeden keresztül káderek jutalmazására használták és fosztogatták a kormányzati hatalmat birtokló pártok és azok gazdasági holdudvarai. A társaság működését ebben az időszakban előnytelen gazdasági szerződések tömkelege és folyamatos vagyonfelélés jellemezte, tulajdonképpen már az is csoda volt, hogy egyáltalán talpon tudott maradni.

A Malév a róla készült Fehér Könyv szerint éves szinten 70 milliárd forint bevételt termelt a magyar költségvetésnek, az utolsó évében már 24 milliárd forint veszteség mellett. Bár a légitársaság önmagában veszteséges volt (két év rablógazdálkodásának ez az egyenes következménye), a fenntartása így is több tízmilliárd forintos többletet termelt a magyar költségvetésnek, túl azon, hogy a társaság emberek ezreinek biztosított jól fizető, bejelentett munkahelyet. A Malév fenntartása tehát a veszteségek finanszírozása ellenére is rendkívül jó üzlet volt a magyar állam számára, elsősorban a turizmusban képződő óriási bevételek miatt.
A Malév életben tartásának fő akadálya az állami vállalatra piócaként rátelepedő politikán túl maga az Európai Unió volt. Az EU ugyanis megtiltotta a légivállalat veszteségeinek állami finanszírozását. Mivel a céggel kapcsolatban levő vállalatok ezzel tisztában voltak (a szaksajtó napi szinten taglalta a légitársaság nehézségeit), az idő előrehaladtával egyre több partnercég ragaszkodott ahhoz, hogy a Malév előre fizessen. A finanszírozási lehetőségek jelentős romlása miatt tehát a nemzeti légivállalat újabb versenyhátrányt szenvedett el, és felgyorsult a hosszú ideje tartó agóniája.
A Malév megmentésére még a haláltusája alatt is lett volna lehetőség. Célzott állami juttatással próbálták a légitársaság veszteségeit kipótolni, ez pedig ellenkezett az uniós versenyjogi előírásokkal. Volner János, a Jobbik frakcióvezető-helyettese ehelyett azt javasolta, nyújtson a magyar állam kifejezetten a légiközlekedésre szabott szektoriális adókedvezményeket, ezek révén ugyanis az állami segítség ugyanígy célba juttatható, ám nem sértette volna az uniós előírásokat. Információink szerint a politikus több embert is megkeresett ezzel, de nem történt semmi, érdemi szándék láthatóan nem is volt a Malév megmentésére. A kormányzati erőfeszítések mindössze arra korlátozódtak, hogy a Malév bedőlését ellenőrzött módon, úgy vezényeljék le, hogy a Váradi József által vezetett WizzAir jusson kedvező helyzetbe. A Fidesz-kormány tehát mindent elkövetett azért, hogy egy olyan magáncéget kedvezményezzen, amelyet a Malév volt vezérigazgatója vezetett, és az igazgatótanácsában egy volt szocialista pénzügyminiszter, Oszkó Péter ült...
Minden jel arra utal, hogy nagykoalíciós alku köttetett a Malév bedöntésére. Azt a kérdést természetesen a Malév-vizsgálóbizottság ülésein sem tudták az illetékesek megválaszolni, vajon hogyan lehetséges az, hogy miközben az állami cégeket romba dönti a menedzsment, ugyanezek az emberek a magánszférában remekül boldogulnak és mesés jövedelmet termelő cégekre tesznek szert...

Az alább olvasható, szerkesztőségünk birtokába jutott levélben azt panaszolja el az igazgatóság elnöke, hogyan okozott "beláthatatlan, rendkívül káros következményeket" a társaság pénzügyi helyzetének sajtótájékoztatójával a nemzeti fejlesztési miniszter - aki ekkor még Fellegi Tamás volt.
A szóban forgó sajtótájékoztatóra 2011. december 5-én került sor, a levél keltezése december 9-i - Fellegi pedig 8-án adta be lemondását. A mór mehetett.
A Magyar Nemzeti Vagyonkezelőhöz címzett levélben Berényi János igazgatósági elnök részletesen leírta, hogyan mért Fellegi végzetes csapást és okozott eurómilliókban mérhető károkat a Malévnak azzal, hogy a társaság bezárását lebegtette meg sajtótájékoztatóján:


(Kuruc.info)
Kapcsolódó:


Hozzászólások ( hozzászólás)

Friss hírek az elmúlt 24 órából
Kereső
Időkép
Hőtérkép
Legolvasottabb hírek
Dossziék

Készült a Kuruc.info által, minden jog fenntartva © 2006-2019 | Impresszum | Hirdetési ajánlat | Privacy Policy | About Us
CSS váltás feketére CSS váltás fehérre
Hírfolyam Lapszemle ipv6 ready