A Magyar Nemzet információi szerint a mai napon több minisztériumban is lecsaptak alacsony rangú bürokratákra, akik pályázatok kedvező elbírálásáért cserébe kenőpénzt fogadtak el.
A lap értesülése szerint magasabb vezetői szintű érintettség nincsen, osztályvezetői szintig terjedő, bürokrácián belüli kis hálózatról rántották le a leplet titkos információgyűjtés segítségével. A minisztériumok az érintett munkavállalókat azonnali hatállyal felfüggesztették a munkavégzés alól, és mindenben segítik az illetékes szervek munkáját.
A szaktárca szerdán közölte: a Központi Nyomozó Főügyészség hivatali vesztegetés elfogadása bűntette és más bűncselekmények gyanúja miatt szerdán őrizetbe vette a Pénzügyminisztérium három pályázatkezelő munkatársát.
„Magyarországon a törvények mindenkire vonatkoznak, ezért tárcánk mindenben segíti a nyomozó hatóság munkáját és elítéli a korrupció minden formáját” – áll a Pénzügyminisztérium közleményében. Hozzáteszik, a vizsgálat időtartamára a Pénzügyminisztérium felfüggeszti az érintett dolgozók munkaviszonyát.