A Sztálin-szobor ledöntésében lángvágóval közreműködő Pongrátz András Corvin közi szabadságharcos nyilatkozatát Novák Előd tette közzé X-oldalán:
A lyukas zászló nem az árulóké, hanem a független Magyarországért harcoló szabad magyaroké!
A globalista Európai Néppárt frakciójába beülő Magyar Péter legújabban azzal állt elő, hogy mostantól a Tisza Párt jelképe az 1956-os lyukas zászló. Nem újdonság ez a kisajátítási kísérlet, hiszen volt már a rendszerváltás után olyan párt, amely úgy próbálta kisajátítani az általunk '56-ban használt szimbólumot, hogy közben a politikájuk köszönő viszonyban sem volt a magyar történelem legtisztább antikommunista szabadságharcának szellemiségével.
A Tisza Párt több százezer jóérzésű magyar embert tévesztett meg, amikor nemzeti szólamokat, Wass Albert-idézeteket használtak még az EP-választások előtt, majd szó nélkül beültek a korrupt és ízig-vérig globalista Ursula von der Leyen frakciójába. Az árulás sosem lehet bocsánatos bűn, miképp a hazaárulás sem. A lyukas zászlónak semmi köze az ilyen politikusokhoz! Meg ne próbálják azt kisajátítani!
Sajnálattal értesültem arról is, hogy a miniszterelnök politikai igazgatója össze-vissza beszél 1956-ról, és olyan kijelentéseket tett, amelyek teljesen vállalhatatlanok számomra. Azt üzenem a magyar fiataloknak, a mai kor „pesti srácainak”, hogy a nemzetünket bármikor, bárhonnan érő támadás esetén az utolsó töltényig védelmezzék ezt a féltőn szeretett hazát. Mi is ezt tettük a Corvin közben az akkori világ legerősebb hadserege ellen.
Védjétek meg Magyarországot, mert haza csak egy van! És találkozzunk idén október 23-án 15 órakor a hegyvidéki turulszobornál, a nemzeti összefogás seregszemléjén, mert nemzeti jelképeinket is meg kell védjük, akár a Magyar Péter támogatásával megválasztott polgármestertől is.
Frissítés: tiltakoznak az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat képviselő szervezetek is
Alább olvasható a közleményük:
Az 1945 utáni politikai elítélteket, üldözötteket és leszármazottaikat tömörítő alábbi szervezetek a leghatározottabban tiltakoznak Magyar Péter pártelnök 2024. október 1-i bejelentése ellen, miszerint „A TISZA Párt jelképe a mai naptól az 1956-os lyukas zászló”.
Álláspontunk szerint az 1956-os lyukas zászló a magyar történelmi zászlók sorába tartozik, így az egész nemzet önazonosságának és egyediségének szimbóluma.
Az 1956-os Forradalom és Szabadságharc első napján keletkezett jelkép pontosan a nemzeti szimbólumok kisajátítása elleni tiltakozás okán jött létre.
A magyar nemzeti színeket kommunista jelképpel beszennyező Rákosi címert a magyar társadalom akkor teljes egyhangúsággal és összefogással vágta ki, mint a nemzet önérzete elleni gyalázatot.
A világon a mai napig egyedülálló tiltakozási forma a lyukas zászló, egy különleges nemzeti kincs és egyértelmű azonossági jel.
A legerélyesebben tiltakozunk különleges nemzeti jelképünk pártpolitikai célokra való felhasználása ellen, mely éppen olyan eszmei megerőszakolási kísérlet, mint amilyen a nemzeti lobogóból 1956-ban kivágott kommunista címer volt.
Budapest, 2024. október 2.
Égi Pál, az 56-os Szövetség elnöke
Csigás Zoltán, az 1956-os Magyar Szabadságharcosok Világszövetsége elnöke
Pintér Kornél, a Magyar Vidék Országos 56-os Szervezet elnöke
Dr. Horváth László, az 56-os Szabadságharcos Lovagrend elnöke
Máhli Imre, az 1956 Magyar Nemzetőrség elnöke
Ámon Antal, a Magyar Politikai Foglyok Szövetsége elnöke
Menczer Erzsébet, a Szovjetunióban volt magyar Politikai Rabok és Kényszermunkások Szervezetének elnöke
Somssich Tamás, a Recski Szövetség főtitkára
Szelekovszkyné Csendes Mária, a Politikai Elítéltek Közössége 1945–56 főtitkára
Dr. Mari Albertné, a Hortobágyi Kényszermunkatáborokba Elhurcoltak Egyesületének elnöke